Felújítják a kerékpárutat Kenese és Fűzfő között

A régi elbontása után új kerékpárút épül mintegy 4 kilométeres szakaszon Balatonkenese és Balatonfűzfő között. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. már ki is írta a pályázatot a fejlesztés kivitelezéséhez.

Legutóbb Örvényes és Tihany között újult meg a Balatoni Bringakör, ez alkalommal a Veszprém-, és Somogy megyét is érintő beruházás fő helyszínei Balatonakarattya, Balatonkenese és Balatonfűzfő lesznek.

A nyertes ajánlattevő feladata a kerékpárforgalmi létesítmények megvalósítása lesz a Balatoni Bringakör Balatonkenese-Balatonfűzfő közötti szakaszán több mint 4 kilométer hosszan.

A bontási munkák és a kivitelezés is a nyertes ajánlattevő feladata lesz

Balatonakarattyán a 71-es számú főút melletti kerékpárút elbontását követően új gyalog- és kerékpárút valósul meg átvezetéssel a 29-es számú vasútvonalon. Ezen a szakaszon továbbá csapadék csatornát létesítenek és a csomóponti korrekciókat is elvégzik a tervek szerint.

Balatonkenesén több mint 1 kilométer hosszan szélesítik a 71-es számú főúttal párhuzamos kerékpárutat, majd ezt követően átépítik a Vak Bottyán Strand előtti parkolóhelyeket, mellettük pedig közös gyalog-, és kerékpárút fog épülni.

A településen továbbá új útpályát alakítanak ki a Kikötő utcában, a meglévő murvás út helyén. Mindezek mellett a jelenlegi vasúti átjáró átépítése is megvalósul. A fent említett kikötő utcai útpályához egy új kerékpárutat is terveznek, ami össze fogja kötni a Kikötő utcát a 71-es számú főúttal.

A beruházás keretein belül Balatonfűzfőn szintén a 71-es számú főúttal párhuzamos kerékpárút szélesítése fog megtörténni a meglévő elbontását követően. Továbbá új közös gyalog-, és kerékpárút építése is tervben van, gyalogos és kerékpáros átvezetéssel a 29-es számú vasútvonalon. Ezen felül új kerékpárút fog épülni a Mocsár utca és a Vitorlaház utca mentén is a meglévő elbontását követően – számolt be a magyarepitok.hu.


Hirdetés

Kapcsolódó

Bővítik a balatonvilágosi Traubi gyárat

Megindult a balatonvilágosi Traubi gyár telephelyfejlesztési beruházása, melynek során egy új szerelőcsarno
Elolvasom

Hirdetés

Megkezdődött az énekesmadár-etetési szezon, de a Balaton vízimadarait ne etessük

Kezdetét vette a 132. országos énekesmadár-etetési szezon. Ennek kapcsán a Magyar Madártani és Természetvé
Elolvasom

Tarr Lajos munkáiból nyílt kiállítás Siófokon a művész születésének 100. évfordulóján

Kiállítás nyílt a siófoki Kálmán Imre Művelődési Központ galériájában Tarr Lajos festőművész születésének 1
Elolvasom