Megvan a 2021-es Kékszalag névadója

2021-ben is a Raiffeisen Bank adja a legendás Kékszalag nevét támogatóként. A világszintű gazdasági bizonytalanság idején ez nem elhanyagolható a verseny megrendezésének szempontjából sem.

A Raiffeisen Bank névadó szponzorként 2021-ben is támogatja a Kékszalag megrendezését. Ennek a döntésnek egyrészt alapjául szolgálnak a korábbi évek kiemelkedően jó tapasztalatai, másrészt a bank már korábban is elköteleződött a vitorlássport támogatásának irányába – hiszen már több, mint tíz éve támogatja a bank a Majthényi-Domokos világbajnok kettőst.

– fogalmazott a hunsail.hu-nak a pénzintézet vezérigazgatója. Zolnay György kifejtette: tavaly sokáig nem volt biztos, hogy egyáltalán megrendezhető lesz a verseny, de végül ez szerencsére lehetségessé vált. Rendkívüli körülmények között, komoly biztonsági-higiéniai intézkedések mellett újra egy nagyon jó Kékszalagot láthattak a résztvevők és a nézők is. Minden év természetesen más és más, hol a szél gyakorlatilag teljes hiánya teszi nehézzé a versenyzők dolgát, máskor éppen a viharos időjárási körülmények – 2020-ban a járványhelyzet. Ennek ellenére minden versenyző maximálisan arra koncentrált, hogy ez a hétvége egy nagyon jó élmény legyen, és minél több egyéni és csapatsiker szülessen – idézte vissza az előző évi megmérettetést.

Kiemelte: nagyon fontosnak tartották, hogy a Kékszalag ne csak a vízen történő versenyzésről, hanem az emberi kapcsolatokról is szóljon. A versenyen kívüli találkozókra 2020 nyarán egy kicsit kevesebb lehetőség volt, remélhetően idén nyáron ezen a téren is javul a helyzet, és visszatérhetnek a színvonalas parti programok, találkozók, rendezvények is.

Beszélt arról is, hogy a vitorlázás egy nagyon szép, alapos felkészültséget, taktikai érzéket, erőnlétet és összpontosítást igénylő sportág – amely cserébe gyönyörű természeti és csapatélményeket tartogat a résztvevők számára. Szépségét az is adja, hogy ugyan nem számít klasszikus tömegsportnak, azonban a vitorlázás élménye ma már szinte bárki számára elérhető, és ehhez még saját hajóra sincs szükség. Az igazi elhivatottak, akik több évig tervezik, építik saját hajójukat amint az időjárási helyzet engedi bármikor vízre szállhatnak, biztonságukat pedig ma már nagyon színvonalas technika szolgálja. A 80-as évek végén, amikor Fa Nándor és Gál József első magyarként a Szent Jupáttal megkerülték a Földet még csak igen alapszintű technikára támaszkodhattak, akkor még nem működtek a mai nagyon modern műholdas navigációs és egyéb rendszerek. Ma már ezek az eszközök széles körben elérhetőek – de nem kell természetesen világkörüli útra indulni, hiszen a vitorlázás nagyszerű élménye akár a Balatonon is megtapasztalható.Forrás: hunsail.hu

Kapcsolódó

Elkezdődött a veszprémi SzeretFilm Stúdió új játékfilmjének forgatása

A film lélektani dráma, a vírushelyzetre reagál, ugyanakkor balatoni filmként is kategorizálható, amely meg
Elolvasom

Bakonyerdő fejlesztések Gyenesdiáson, a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfalujában

Vadaspark, VR szoba, szarvasbőgés hallgatás, kilátó felújítás – hogy néhányat említsünk idei újdonságaik kö
Elolvasom

Balatonföldvár új kikötőjét kifogásolja a Nők a Balatonért Egyesület

"Ne építsen a Balabo Kft. kikötőt a balatonföldvári nyugati strand partjára!" - olvasható a Nők a Balatoné
Elolvasom