Melyek a kókusztej előnyei?

Melyek a kókusztej előnyei?

Bizonyára mindannyian hallottunk már a kókusztejről, mely ideális alternatíva lehet a laktózérzékenyeknek. Ilyenkor a hagyományos tejet növényi megoldásokra cserélhetjük. Az alábbi cikkben a kókusztej előnyeiről írunk, mely segíthet a döntésben!

Milyen előnyei vannak a kókusztejnek? 

Közreműködik a megfelelő vércukorszint szabályozásában. A kókusztejben nagyobb mennyiségben megtalálható mangán, mely kifejezetten előnyös a glükózintoleranciával küzdőknek. Náluk ugyanis mangánhiány tapasztalható. 

Ennek kiküszöbölésére érdemes több teljes kiőrlésű gabonát, diófélét, hüvelyeseket fogyasztani, de mellettük a kókusztej is remek forrása. A MamaVita növényi italok kategóriájából egyszerűen beszerezhető a többek között a  kókusztej is. 

Magas réztartalma révén segít megőrizni a bőr és az erek rugalmasságát. Foszfor tartalma pedig a csontok erősségéhez elengedhetetlen. 

Elejét veheti a vérszegénységnek. A vashiány igen gyakori probléma még napjainkban is, fontos tudni, hogy egy csésze kókusztej fedezi szervezetünk vas igényének a negyedét. Miért is olyan fontos a vas? Jelentős a szerepe a hemoglobin képzésben, ugyanakkor a vörösvértestek oxigénszintjének a megtartásában is, ezáltal a sejtek ellátottságában is. 

A kókusztej jótékony hatásai 

Tekintve, hogy a kókusztej magnéziumban bővelkedik, izomláz, vagy izomgörcs esetén is a segítségünkre lehet. A magnézium által segít az idegsejtek blokkjának feloldásában, ennek köszönhetően pedig enyhíti a tüneteket. 

Támogat az ideális testsúly megtartásában, hogy kellően fittnek, és energikusnak érezhessük magunkat. 

A kókusztej káliumban és szelénben is gazdag. Köztudott, hogy a szelén fontos antioxidáns, ugyanakkor számíthatunk rá az ízületi gyulladás tünetének mérsékelésében is. 

Szintén megemlítendő, hogy jelentős cinkforrás is. Ez pedig létfontosságú a prosztata egészségének megőrzésében. 

Kinek ajánlott a kókusztej? 

Javasolt mindazoknak, akik szeretnének egy növényi alternatívát a hagyomány tej helyett. Akár személyes döntésből kifolyólag, akár az egészségi állapotuk miatt, például laktóz-, glükózintolerancia fennállása esetén. Az efféle esetekben mindig fontos táplálkozási szakértő tanácsát is kikérni, aki segít megtervezni egy komplett étrendváltást, emellett hasznos tippekkel is ellát. 

Szerencsére manapság számos alternatíva létezik az állati tej kiiktatására. Így van lehetőségünk válogatni. A kókusztej remek választás lehet mindazoknak akik szeretnének kipróbálni növényi változatot, vagy épp más ok miatt egyáltalán nem fogyaszthatnak állati tejet. 

Az étrendbeli változtatás lehetősége mindig előttünk áll, bármikor élhetünk vele, arra viszont fontos odafigyeni, hogy szakember véleménye mellett, apránként, fokozatosan változtatva tegyük meg a lépéseket. 

Tűzzük ki a saját célunkat, amelynek megfogalmazása segít az életmódváltásban!

Kapcsolódó

Indul az őszi pergetőszezon a Balatonon

Ha szeptember vége, október eleje, akkor bizony indul, mégpedig ezerrel a pergetőszezon. Október közepére
Elolvasom

Visszatér a 20 fok és a jó idő

Pénteken sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk. A szél veszít erejéből, csak zivatarok környezetében t
Elolvasom

7 tipp balatoni szállásfoglaláshoz

Bár a szezonnak már vége, ez nem jelenti azt, hogy ne mehetnénk le egy hosszú hétvégére vagy akár egy egyhe
Elolvasom