MI-ben a vállalati jövő

MI-ben a vállalati jövő

A generatív mesterséges intelligenciát (GenAI) szervezetek és magánszemélyek már tömegesen és rendszeresen használják, ami jelentős társadalmi hatást gyakorol. A fogyasztói szintű mesterséges intelligencia, mint például a ChatGPT és a DALL-E, mindenki fantáziáját megragadta a tartalomgenerálás képességével. A GenAI szervezetekre gyakorolt hatása azonban még ennél is nagyobb értéket ígér, beleértve a megnövekedett termelékenységet, a költségcsökkentést és a munkamódszer átalakulását. A GenAI egyértelműen előnyöket nyújt, de bevezetése új kihívásokkal és kockázatokkal is jár.

A Dell piacra dobott egy átfogó generatív AI-megoldáscsomagot, amelynek célja az AI-bevezetés egyszerűsítése a vállalatok számára. A csomag az Nvidia-val nemrégiben létrejött, Project Helix néven ismert együttműködés eredménye. Ha alaposabban is szeretnénk megismerni ezeket a lehetőségeket, akkor kérjünk segítséget szakmabeliektől! A Szerver.hu Dell szerverek és munkaállomások mellett más iparági vezető márkák technológiáit is kínálja. De saját, egyedi építésű szerverek is szerepelnek palettáján, sőt, helyszíni garanciális támogatást is nyújtanak, és finomhangolásokat is végeznek szükség szerint.


Nehéz-e áttérni a MI-re?

Az AI bevezetése kihívásokkal teli lehet, alapos tervezést és kivitelezést igényel. De ma már szerencsére léteznek olyan intelligens, automatizált folyamatok, amelyek jelentős mértékben megkönnyítik az átállást. A Dell Generative AI Solutions olyan eszközöket kínál, amelyek a Dell informatikai infrastruktúráját, PC-it és szolgáltatásait használják fel. Ezek az eszközök a asztali számítógépektől az adatközpontokig, sőt a privát- és publikus felhőkig terjedő megoldásokat nyújtanak. Az eszközkészlet elérhető lesz a Dell Precision munkaállomások, PowerEdge szerverek, PowerScale kibővített tárolók, ECS vállalati objektumtárolók és szolgáltatások széles skálája részére.


Mire használják a hazai cégek a mesterséges intelligenciát?

Hazánkban a kkv-k körülbelül 10-15%-a használja az AI-t a mindennapos munkavégzéshez. Ez inkább még csak próbálgatásnak nevezhető, de folyamatos növekedés és tudatosság figyelhető meg. Vannak, akik előrejelzésre, optimalizálásra, arc-, illetve képfelismerésre alkalmazzák, mások önvezérlő gépek működtetésére. Többen beszédfelismerésre, chatbot-ként vagy gépi fordításra vetik be. A belső folyamatok optimalizálását, ésszerűsítését még kevesen végzik mesterséges intelligenciával, pedig óriási lehetőségeket rejt magában.


A Dell mesterséges intelligencia megoldása

Amennyiben tartunk még kicsit a MI átállástól, érdemes kipróbálni a Dell Technologies megoldásait. Nemcsak könnyen kezelhetőek, hanem az iparág egyik legfejlettebb és legátfogóbb technológiáit kínálják. Minek köszönhető ez?

  • A Dell az NVIDIA-val és a VMware-rel kooperál. Előbbi egy főként modern grafikus processzorairól ismert számítástechnikai vállalat. Az utóbbi pedig egy olyan szoftvercég, amely operációs rendszerek emulációjával és virtualizálásával foglalkozik.
  • Az együttműködésnek köszönhetően az adatközpontú cégek gyors, virtualizált formában ésszerűsíthetik infrastruktúrájukat.

Ezek használatával nemcsak a vállalati működés egyszerűsödhet, hanem növekszik a hatékonyság is. Így jelentősebb megtakarításokat, bevételnövekedést is el lehet érni.

Ha eddig még csak foglalkoztatta Önt, most itt az ideje, hogy alaposabban tanulmányozza az MI-re optimalizált, vállalatok számára kínált megoldásokat. Nyilván ez időigényes folyamat, de már rövidebb távon is megéri, és sokat segíthet a munkafolyamatok modernizálásában.

Kapcsolódó

A vízálló laminált padlókról röviden

A padlóburkolatok között nagyon sok eltérés lehet. Nem csupán megjelenésükben, mintázatukban, hanem anyaguk
Elolvasom

Egy robotpilóta időt spórol neked a marketingben is!

Már nem álom, hogy akkor is pénzt keress, amikor éppen nem dolgozol. A marketing automatizálása éppen ezt j
Elolvasom

Ezekben tud segíteni egy kiváló online marketing szakember

Egy online marketing szakember profi a maga területén, épp ezért nyugodtan kérhetjük a segítségét, ha haték
Elolvasom