Miért érdemes barber shopba járni?

Miért érdemes barber shopba járni?

Pár éve még csak elvétve lehetett találni az országban barber shopokat, ma viszont már jelentős választékkal találkozhatunk. De mitől más egy barber, mint egy fodrász, és kinek ajánlott hozzá ellátogatni? 

Cikkünkben bemutatjuk, miért is olyan népszerűek napjainkban a barber shopok. 

A barber shopok története

Kétségtelen, hogy aki a fodrász, vagy barber szakmát választja, annak nem kell aggódnia a jövőjét illetően, hiszen hajvágásra mindig szüksége lesz az embereknek. Ha szert tettünk a megfelelő mennyiségű gyakorlatra, már csak a hajvágáshoz szükséges, minőségi eszközöket szükséges beszerezni. A Joli Fodrászkellék Captain Cook termékei kiváló minőséget képviselnek, így ha magas szintű szolgáltatást szeretnénk nyújtani, érdemes lehet szétnézni közöttük. 

De hogyan alakult ki a barberkedés? Egy rendkívül hosszú múltra visszatekintő mesterségről beszélünk, hiszen elődeik, a borbélyok már az ókorban is tevékenykedtek. Éles pengéikkel és ők vágták le a férfiak haját és szakállát is, szakértelmüknek köszönhetően pedig csak ők tudták ezt a tevékenységet megfelelően elvégezni.

Meglepő lehet, de ebben az időben még nem kapott akkora hangsúlyt az esztétika, mint manapság, így a borbély a hajvágás mellett összetettebb beavatkozásokat, akár kisebb műtéteket is végzett. 

A 20. századtól azonban egyre nagyobb szerepet kap a férfiak külső megjelenése, így teret nyertek a számukra kialakított, szakáll-és hajvágással foglalkozó szalonok is. 

A barber shopok napjainkban

Sokan nem tudják, mi is valójában a különbség a barber és a fodrász között, azon kívül, hogy a barber kizárólag férfi frizurákkal foglalkozik. A fő különbség abban rejlik, hogy míg a fodrász kizárólag a frizurára koncentrál, addig a barber a szakáll formára vágásában és ápolásában is segítséget tud nyújtani. 

Bár legtöbbször a barberek a férfiak közül kerülnek ki, ma már több női barber shop is létezik, ahol kizárólag női barberek dolgoznak. Funkciójukat tekintve nincs különbség a férfi és a női barber között, hiszen ugyanazokat a képzéseket végzik el.

Kinek ajánlott betérni egy barber shopba?

Érdemes lehet kipróbálni egy barber shop lehetőségeit minden férfinak, aki szeretne magának divatos, modern frizurát vágatni. Kiemelten előnyös lehet igénybe venni ezt a szolgáltatást azoknak, akik szakállal is rendelkeznek, hiszen a barber a frizura mellett ennek a igazítását is elvégzi. Talán nem is gondolnánk, mennyivel más eredményt kaphatunk, ha saját magunk helyett egy profi baber nyírja formára a szakállunkat vagy borostánkat. 

A barber shopok napjainkra olyan férfi szentélynek számítanak, ahol a modern frizurák és a menő szakállak születnek. Ha fontos számodra a divatos megjelenés, de eddig még csak a megszokott fodrászodnál jártál, próbáld ki legalább egyszer, hogy mit tud egy képzett barber nyújtani. Egy formára nyírt szakállal és divatos fazonra vágott hajjal pedig kétségtelen, hogy egész nap magabiztos leszel!

Kapcsolódó

Hasznosítható-e a mobilház nyaralási, illetve turisztikai szempontból?

Ezúttal két irányból is megpróbálunk közeledni voltaképpen ugyanahhoz a kérdéshez: milyen formában élvezhet
Elolvasom

A Balaton kapuja: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel

Megnyitotta kapuit a saját kikötővel, partszakasszal és stranddal megálmodott Kenese Bay Garden Resort &
Elolvasom

Önismereti társasjátékok a mély beszélgetésekhez

Manapság sokszor problémát jelenthet a napi rohanásban megállni, hogy valódi beszélgetéseket folytathassunk
Elolvasom