Miért jó választás a zuhanyfal?

Kicsi a fürdőszobád? Kedveled a minimalista stílust? Van fürdőkádad, de néha inkább zuhanyozni szeretnél? Bármelyik kérdésre is igen a válaszod, a zuhanyfalat neked találták ki. Ez a praktikus fürdőszobai kiegészítő egyre népszerűbb, meg is mutatjuk, milyen előnyei vannak!

Mi az a zuhanyfal?

Akik még nem láttak zuhanyfalat, azoknak röviden bemutatjuk, mi is ez a fürdőszobai kiegészítő. Ez lényegében nem más, mint egyetlen üvegfal, amivel egy kényelmes, ajtó nélküli tusolót lehet kialakítani.

Érdemes szétnézni a Homelux webáruház zuhanyfalai között, és összehasonlítani az itt látott termékeket a zuhanykabinokkal, azonnal érthető lesz a különbség. A zuhanykabin ugyanis egy zárt terület, ahová belépve magunkra csukhatjuk az ajtót. Az most nem lényeges, hogy hátfalas zuhanykabinról, mélytálcás változatról, nyíló vagy görgős ajtóval felszereltről van-e szó, ami a fontos, hogy az egy kabin.

A zuhanyfal esetében azonban csak egy darab üvegfal az, ami határolja még a tusoló területét a falon kívül. Ha egy könnyen kialakítható, pénztárcabarát, de mégis szép és praktikus tusolóra vágysz, akkor a zuhanyfalat neked találták ki.

Kiknek javasolt a zuhanyfal?

A zuhanyfal előnye, hogy valójában bárhova felszerelhető, elég egy fal hozzá, amire a teleszkópos távtartót kell illeszteni. Nem kell feltétlen a sarokban kialakítani a tusolót, bár sokan ezt a megoldást választják. 

A most divatos walk in zuhanykabinokhoz azonban az is elég, ha az egyik falra felszereljük a zuhanyszettet, a padlózatba beépítjük a zuhanyfolyókát, felrakjuk szembe a zuhanyfalat, és máris kész a trendi tusolónk! Minimalista stílusú, modernebb divatirányzatokat követő helyiségekbe ez egy jó megoldás lehet. A zuhanyfalat tartó profil általában krómozott alumínium, ami szintén stílusos.

A zuhanyfal használata akkor jön még szóba, ha túl kicsi a hely a fürdőszobában, és az ajtós kabinok nem férnek be. Ilyenkor a zuhanyfalas, praktikus kialakítás nemcsak helytakarékossági szempontból szerencsés, de egy új színt is visz a helyiségbe.

Akiknek van otthon fürdőkádjuk, és csak néha-néha szeretnének zuhanyozni, azoknak sem kell fenntartaniuk egy zuhanykabint, elég egy üveg zuhanyfal. Ezt egyszerűbb tisztán tartani, a takarítása nem okoz gondot.

Milyen részei vannak a zuhanyfalnak?

A zuhanyfal fő eleme az edzett üveg, ami legalább 6 mm vastag. A víztiszta üveg mellett savmaratott üveget is lehet választani a falhoz, amely nem átlátszó. A savmart üvegek sejtelmesebbé teszik a mögötte álló alakot, mivel a körvonalak elmosódottabbak.

A zuhanyfalat a szemközti falhoz teleszkópos távtartóval rögzítik, ennek hossza állítható, így valójában egyénre szabható a zuhanyzónk. 

Maga a zuhanyfal hossza és szélessége is megválasztható, hiszen többféle méretben elérhetőek a különböző gyártmányok. A Homelux webáruház széles kínálattal rendelkezik zuhanyfalakból, sőt náluk beüzemelés is kérhető. 

Ha tehát te is szívesen tusolsz, de kicsi a hely a fürdőszobádban vagy szereted a divatos megoldásokat, válassz egy egyszerű zuhanyfalat!

Kapcsolódó

A meleget zivatarok kísérik a hosszú hétvégén

Szombat hajnalban záporok, esetleg zivatarok indíthatják a napot. Az északias szél sokfelé élénk, helyenkén
Elolvasom

Mire használhat egy laptopot egy nyugdíjas?

Egyre több nyugdíjas dönt úgy, hogy nem szeretne lemaradni az informatikában. Ráadásul nagyon sokan közülük
Elolvasom

Mindenképp olvasd el ezt a cikket, ha fürdőszoba-felújítás előtt állsz!

Aligha van annál izgalmasabb feladat, mint amikor egy teljesen üres teret a saját ízlésvilágod szerint tölt
Elolvasom