Miért jó választás a zuhanyfal?

Kicsi a fürdőszobád? Kedveled a minimalista stílust? Van fürdőkádad, de néha inkább zuhanyozni szeretnél? Bármelyik kérdésre is igen a válaszod, a zuhanyfalat neked találták ki. Ez a praktikus fürdőszobai kiegészítő egyre népszerűbb, meg is mutatjuk, milyen előnyei vannak!

Mi az a zuhanyfal?

Akik még nem láttak zuhanyfalat, azoknak röviden bemutatjuk, mi is ez a fürdőszobai kiegészítő. Ez lényegében nem más, mint egyetlen üvegfal, amivel egy kényelmes, ajtó nélküli tusolót lehet kialakítani.

Érdemes szétnézni a Homelux webáruház zuhanyfalai között, és összehasonlítani az itt látott termékeket a zuhanykabinokkal, azonnal érthető lesz a különbség. A zuhanykabin ugyanis egy zárt terület, ahová belépve magunkra csukhatjuk az ajtót. Az most nem lényeges, hogy hátfalas zuhanykabinról, mélytálcás változatról, nyíló vagy görgős ajtóval felszereltről van-e szó, ami a fontos, hogy az egy kabin.

A zuhanyfal esetében azonban csak egy darab üvegfal az, ami határolja még a tusoló területét a falon kívül. Ha egy könnyen kialakítható, pénztárcabarát, de mégis szép és praktikus tusolóra vágysz, akkor a zuhanyfalat neked találták ki.

Kiknek javasolt a zuhanyfal?

A zuhanyfal előnye, hogy valójában bárhova felszerelhető, elég egy fal hozzá, amire a teleszkópos távtartót kell illeszteni. Nem kell feltétlen a sarokban kialakítani a tusolót, bár sokan ezt a megoldást választják. 

A most divatos walk in zuhanykabinokhoz azonban az is elég, ha az egyik falra felszereljük a zuhanyszettet, a padlózatba beépítjük a zuhanyfolyókát, felrakjuk szembe a zuhanyfalat, és máris kész a trendi tusolónk! Minimalista stílusú, modernebb divatirányzatokat követő helyiségekbe ez egy jó megoldás lehet. A zuhanyfalat tartó profil általában krómozott alumínium, ami szintén stílusos.

A zuhanyfal használata akkor jön még szóba, ha túl kicsi a hely a fürdőszobában, és az ajtós kabinok nem férnek be. Ilyenkor a zuhanyfalas, praktikus kialakítás nemcsak helytakarékossági szempontból szerencsés, de egy új színt is visz a helyiségbe.

Akiknek van otthon fürdőkádjuk, és csak néha-néha szeretnének zuhanyozni, azoknak sem kell fenntartaniuk egy zuhanykabint, elég egy üveg zuhanyfal. Ezt egyszerűbb tisztán tartani, a takarítása nem okoz gondot.

Milyen részei vannak a zuhanyfalnak?

A zuhanyfal fő eleme az edzett üveg, ami legalább 6 mm vastag. A víztiszta üveg mellett savmaratott üveget is lehet választani a falhoz, amely nem átlátszó. A savmart üvegek sejtelmesebbé teszik a mögötte álló alakot, mivel a körvonalak elmosódottabbak.

A zuhanyfalat a szemközti falhoz teleszkópos távtartóval rögzítik, ennek hossza állítható, így valójában egyénre szabható a zuhanyzónk. 

Maga a zuhanyfal hossza és szélessége is megválasztható, hiszen többféle méretben elérhetőek a különböző gyártmányok. A Homelux webáruház széles kínálattal rendelkezik zuhanyfalakból, sőt náluk beüzemelés is kérhető. 

Ha tehát te is szívesen tusolsz, de kicsi a hely a fürdőszobádban vagy szereted a divatos megoldásokat, válassz egy egyszerű zuhanyfalat!

Kapcsolódó

MI-ben a vállalati jövő

A generatív mesterséges intelligenciát (GenAI) szervezetek és magánszemélyek már tömegesen és rendszeresen
Elolvasom

Mit nézessünk meg az autónkon a balatoni nyaralás előtt?

Sokan már alig várják a nyarat, hiszen már meg is tervezték a balatoni kirándulást, utazást, nyaralást. A
Elolvasom

Minőségi mosdókagylók színes palettája vár a Diplon-nál!

A minőségi berendezések használata a fürdőszobában növeli az otthonunk értékét. Vegyünk egy alap példát: e
Elolvasom