Milyen dekorszalagot érdemes választani?

Milyen dekorszalagot érdemes választani?

A dekorszalagok bármilyen virágcsokrot vagy ajándékdobozt fel tudnak dobni, sőt, rendezvények dekorálásához is használhatóak. Azonban nem mindegy, hogy melyik típusra esik a választás, körültekintőnek kell lenni, hiszen számos különbség van a különféle változatok között.

Szatén, juta, organza, vetex? A DekorPlaza.hu oldalon szalagok különböző típusú, mintájú és színű változatai megtalálhatóak. A választék rendkívül széles, érdemes körültekintőnek lenni a választás során. Melyik alkalomhoz melyik illik? Az alábbiakban eláruljuk, továbbá a különféle verziók jellemzőire is kitérünk.

Szatén szalagok – elegancia és könnyedség jellemzi

A szatén szalagokat elegancia és könnyedség jellemzi, ez az a típus, ami az emberek többségének a leghamarabb eszébe jut, ha szalagról van szó. Érdekesség, hogy a kifejezés a szövési módra utal, és nem az anyag típusára. A legegyszerűbben onnan lehet felismerni, hogy az egyik oldala fényes, míg a másik matt.

Miért annyira népszerű ez a változat? A szatén szalagok elegánsak, bármilyen ajándékot egyszerűen ünnepivé lehet varázsolni általuk. Továbbá jól mutatnak tavaszi ajtódíszeken, hiszen rendkívül sokrétű anyag. Feliratos szalagok is kaphatóak, amelyek a születésnapi, névnapi és valentin-napi ajándékok csomagolását teszik különlegessé. Az arany és bézs színű változatok pedig elegánssá varázsolják a különféle díszeket, tehát otthoni dekorációs elemek készítésekor is érdemes használni.

Juta szalagok – rendkívül tartósak, és egyszerűen lehet velük dolgozni

A juta szalagok leginkább a dekorációkhoz alkalmasak, szóval mindenkinek ajánlott a beszerzésük, akik szeretnek otthon dekorálni. A segítségükkel a kreativitásnak csupán a képzelet szab határt. A szatén szalagok mellett természetesen a juta is rendkívül népszerű, bár ennek az anyaga jóval keményebb és durvább, mint a szaténé. Előnye, hogy rendkívül tartós, és egyszerűen lehet vele dolgozni, így bármilyen kreatív munkához alkalmazható.

A juta szalagok bátran használhatók asztalok dekorálásához, koszorúkhoz és szárazvirág csokrok összefogásához. A csipke anyagával nagyon jól harmonizálnak a barna, a zöld és a piros színű juta szalagok, érdemes kombinálni. Gyönyörű csokrok készíthetőek a segítségével.

Organza és vetex szalagok – rendkívül praktikusak és mutatósak

Az organza és vetex szalagok rendkívül praktikusak és mutatósak. Általában esküvőn láthatóak, ezeken az alkalmakon a dekoráció között szinte biztosan szerepel az organza, hiszen elegáns, és sokféle módon lehet variálni, valamint rengeteg árnyalatban elérhető. 

Az organzához hasonlóan a vetex szintén praktikus anyag. Gyakran használják táskák és ruhák béléséhez, mivel szinte bármilyen anyagra egyszerűen rávasalható. Mindemellett természetesen dekorációkhoz is bátran használható, hiszen különféle árnyalatokban elérhető, és könnyű vele dolgozni.

Kapcsolódó

Így tehetitek igazán romantikussá a balatoni hétvégeteket

A Balaton nem csupán a gyönyörű táj és az izgalmas kulturális, gasztronómiai programok miatt vonzó, de rom
Elolvasom

Fém hullámlemez tetőre: már ezért is megéri

Manapság egyre kevesebb tetőn lehet már látni a régi, leginkább égetett agyagból készült cserepeket. Annak
Elolvasom

Hogyan növelhető hatékonyan egy használt autó értéke eladás előtt?

Használtautó vásárlása előtt sok olyan dolog van, amire érdemes odafigyelni. Ha ugyanis tapasztalatlanul vá
Elolvasom