Péntektől a teniszrajongók Keszthelyre figyelnek

Kisorsolták a tenisz Davis-kupa keszthelyi osztályozójának párosítását. Pénteken 13 órakor a legerősebb magyar lép először a Helikon Teniszcentrum salakjára. Három egyéni és egy páros mérkőzés lesz pénteken és szombaton, amiket az M4 Sport élőben közvetít.

Négy teniszlabdában, négy név szerepelt. Ebből egyet húzott ki a négy éves Júlia, ami meghatározta a keszthelyi osztályozó párosításait.  A magyar válogatott legerősebb tagja, Marozsán Fábián kezd pénteken a második helyen kiemelt török ellen. Utána pedig Piros Zsombor lép a keszthelyi salakra.  Szombaton a páros összecsapással nyitnak, aztán az első nap teniszezői ellenfeleket cserélnek. A legmagasabban rangsorolt Fucsovics Márton nélkül is a magyar válogatott az esélyesebb. Nagy Zoltán szövetségi kapitány szerint csapata elbírja, hogy ők a favoritok és alázatos hozzáállással, mérkőzésről mérkőzésre fognak haladni.

„Vasárnap már lejöttünk ide kicsit megszokni, felmérni a terepet, bejárni a helyszínt, hétfő reggel óta folyamat folyik a felkészülés. Minden adott volt a sikeres felkészüléshez. A játékosok jó hangulatban vannak, megvan a kellő csapategység, úgyhogy nagyon várjuk már az összecsapást” 

– nyilatkozta a TV Keszthelynek Nagy Zoltán a válogatott kapitánya.

A csata pénteken 13 órakor kezdődik. Szombaton 11 órakor lesz a páros mérkőzés. A hónap elején épült fel a mobillelátó a Helikon Teniszcentrumban. A pályák alkalmasak akár 25.000 dollár összdíjazású ATP versenyek megrendezésére is.

Forrás: hirbalaton.hu

Kapcsolódó

BalatonFondo – Szeptember 14-én rendezik az idei viadalt, másnap kerül sor az első gravel ob-ra

Szeptember 14-én kerül sor idén a KÉSZ Group BalatonFondo elnevezésű amatőr kerékpárversenyre, másnap pedig
Elolvasom

Siófokon nyitja meg új campusát a Debreceni Egyetem

Az erről szóló megállapodást pénteken írták alá a felsőoktatási intézmény és a város vezetői. - - &n
Elolvasom

Felújítják a Radnóti Miklós Általános Iskola sportpályáját Balatonfüreden

Optimális esetben még 2024-ben átadhatják a megvalósult fejlesztést. - - Hosszas előkészítés után meg
Elolvasom