Milyen hibákat követhetsz el aljzatkiegyenlítéskor?

Milyen hibákat követhetsz el aljzatkiegyenlítéskor?

Felújításkor számos feladat sorra kerül, amit precízen el kell végezni annak érdekében, hogy tökéletes végeredményre tegyünk szert. Közéjük tartozik az aljzatkiegyenlítés is, amit azért kell elvégezni, hogy a padlóburkolat egyenes és kellőképpen stabil legyen.

Sokan azt gondolják, hogy ez egy nagyon egyszerű művelet, amit szaktudás nélkül is meg lehet valósítani. Ebben van is némi igazság, ugyanakkor nem lehet azt mondani, hogy semmiféle elméleti tudás vagy gyakorlati hozzáértés nem kell hozzá, mert ez nem igaz. Sok mindennel tisztában kell lennünk, ha saját kezűleg végezzük el, és jó pár hibalehetőség is van, amiket mindenképp el kell kerülni!

Az első és egyik legfontosabb dolog, hogy minden esetben magas minőségű termékekkel kell dolgoznunk, amiket megbízható helyről szerzünk be. E tekintetben a Bíborfesték Üzletház aljzatkiegyenlítői tökéletes választásnak bizonyulnak. 

Most pedig jöjjenek azok a hibák, amiket nem szabad elkövetnünk!

Hiányosságok az előkészítésben

Az egyik legnagyobb hiba, amit az aljzatkiegyenlítés során elkövethetsz, az az, hogy nem szentelsz kellő időt és figyelmet az előkészítésre. Az aljzatnak tisztának, teljes mértékben por- és zsírmentesnek kell lennie, adott esetben pedig a kisebb-nagyobb hibák kijavítására is szükség lehet. A tisztítást, illetve a hibák, hiányosságok korrigálását minden esetben precízen el kell végezni.

Amennyiben az aljzat előkészítése nem megfelelő, mert például koszos marad vagy a rajta lévő repedések nem kerülnek kijavításra, akkor az aljzatkiegyenlítő anyag nem fog megfelelően tapadni, ami negatívan befolyásolja a munkát és a végeredményt is.

Nem megfelelő anyagok, eszközök használata

Azt már említettük, hogy a magas minőségű alapanyagok használata rendkívül fontos, hiszen csak azokkal tudjuk elérni, hogy a padló kellőképpen egyenes, stabil és időtálló legyen. 

Ugyanakkor az is rengeteget nyom a latba, hogy milyen eszközökkel dolgozunk. Mindenképpen a megfelelő minőségű és kialakítású szerszámokat kell használni, mert különben a felületre kent anyagokat nem tudjuk a megfelelő vastagságban, hatékonyan szétteríteni. Ez pedig szintén problémákat okozhat a munka további részében.

Száradási idő figyelmen kívül hagyása

Minden egyes anyagnak megvan a gyártó által meghatározott száradási ideje, amit percre pontosan ki kell várnunk, és csak azt követően folytathatjuk a munkánkat. A korábbi tapasztalatainkra sem szerencsés alapozni e tekintetben, ugyanis minden aljzatkiegyenlítő más, így a száradási idejük sem mindig egyforma.

Ha úgy kezdünk el burkolni, hogy az anyag nem száradt meg teljesen, akkor az is negatívan befolyásolja a tapadást, aminek a végeredmény látja kárát.

Láthatod, hogy az aljzatkiegyenlítés során számos olyan hibalehetőség van, amiket mindenképp el kell kerülni, ha azt szeretnénk, hogy a padlóburkolat egyenes, szép és hosszú távon is tartós legyen. Ezekre tehát mindenképp figyelj oda, még akkor is, ha így drágább lesz vagy tovább fog tartani a munka! 

Kapcsolódó

Prosztatarák: kiket érint a leggyakrabban?

Évente közel 4-5000 férfit regisztrálnak rosszindulatú prosztatamegbetegedéssel, többségüket az idősebb kor
Elolvasom

Viseljünk minőségi teljes álarcot a maximális légzésvédelemért!

A munkáltató számára előírt munkavédelmi szabályozás jól körülhatárolja, hogy az egyes munkakörökben milyen
Elolvasom

Milyen védőfelszerelésekre van szükség a biztonságos vezetéshez?

Bár semmihez sem hasonlítható az a szabadságérzet, amit a motorozás nyújt számodra, arról viszont nem szaba
Elolvasom