Milyen színű Tondach tetőcserepet válasszak?

Milyen színű Tondach tetőcserepet válasszak?

Ha nem tudsz eligazodni a Tondach kerámia tetőcserepek közt, segítünk néhány szemponttal. Miért jó döntés a Tondach kerámia cserép? A rövid válaszunk az, hogy értékálló, környezetbarát, jó hőszigetelő, és nem utolsó sorban esztétikus. A választék különböző formákat, színeket, felületkialakításokat foglal magában, bármilyen építészeti stílushoz, épített környezethez, ízléshez megtalálhatjuk a megfelelőt. Olyan bőséges a kínálat, hogy érdemes több szempontot is figyelembe venni a döntésnél. Ebben néhány lényeges információval segítünk.

Natúr, engóbozott, üvegmázas cserepek

Ahhoz, hogy eligazodjunk a Tondach tetőcserepek színei között, jó, ha minimális ismerettel rendelkezünk arról, hogyan nyeri el a termék végső színét.

A natúr kerámiacserepek színezék nélkül készülnek, a kiégetett agyag természetes színe adja a szépségét. Porózus anyag, aminek előnyei és hátrányai is vannak. Magába szívja a nedvességet, ez egy nyári zápor után több fokkal is lehűtheti a padlásteret, így az épületet is, ugyanakkor kevésbé időtálló változat.

Az engóbos kerámiacserép anyagába fémoxidot kevernek, ami az égetés89 során eggyé válik az anyaggal, így a törésfelület is ugyanolyan színű, mint a felület. Nem fakul ki, az évek múltával is megtartja eredeti színét és minőségét. Jobb vízlepergető, mint a natúr tetőcserép, valamennyit a porózus tulajdonságából is megőriz.

Az üvegmázas tetőcserepek képviselik a legmagasabb minőséget, nem tartalmaznak pórusokat, elegáns, csillogó felülettel rendelkeznek.

A hagyományos téglavörös

Természetesen a hagyományos, téglavörös színű cserép nem maradhat ki a kínálatból!

Ezek lehetnek natúr, téglavörös eredeti tetőcserepek, amelyek költséghatékony megoldást jelentenek, és jól illenek egy olyan jellegű felújításhoz, ahol az eredeti állapotot szeretnénk rekonstruálni. 

Ennél erőteljesebb árnyalatú a Tondach kerámiacserepek közül a terrakotta Fusion Color (engóbozott) tetőcserép és a vörös különböző árnyalataiban készülő Fusion Protect (felületkezelt) termék.

Színválaszték és üvegmáz

A Tondach olyan magas minőségű és esztétikai értékű tetőcserepeket is készít, amelyeket üvegmázas védelemmel láttak el. Színei közül igen népszerű a borvörös és a fekete árnyalatú, a Tondach Twiston 9 termékcsaládból. 

A szürke népszerűsége

Még mindig hódít a szürke szín az építőiparban. Elegáns, letisztult stílusú épületekhez illik leginkább. El kell oszlatni egy tévhitet, mégpedig azt, hogy a szürke tetőcserép csak beton anyagú lehet. A Tondach különböző árnyalatokban és formákban készít szürke színű kerámia tetőcserepet.

Új irányzat a sötét színű tetőcserép

Egyre több sötét színű cserepezéssel találkozunk, akár régi tetőcserés, akár új építésű házról vagy műemléki épületről legyen szó. Egy réginek modern külsőt kölcsönöz, egy műemlékinek segít a korhű hatás elérésében. Bárhol használunk sötétebb színű cserepet, elegáns, időtálló hatást kelt.

Ami megfontolandó, az a napsütéses órák számának és az éghajlatnak a figyelembevétele. Ott, ahol inkább gyűjteni szeretnénk a meleget, előnyös, ahol pedig nem szeretnénk, hogy a tető túlságosan felmelegedjen, ott a világosabb árnyalatok válnak be.

Kapcsolódó

A vízálló laminált padlókról röviden

A padlóburkolatok között nagyon sok eltérés lehet. Nem csupán megjelenésükben, mintázatukban, hanem anyaguk
Elolvasom

Egy robotpilóta időt spórol neked a marketingben is!

Már nem álom, hogy akkor is pénzt keress, amikor éppen nem dolgozol. A marketing automatizálása éppen ezt j
Elolvasom

Ezekben tud segíteni egy kiváló online marketing szakember

Egy online marketing szakember profi a maga területén, épp ezért nyugodtan kérhetjük a segítségét, ha haték
Elolvasom