Mire használhat egy laptopot egy nyugdíjas?

Mire használhat egy laptopot egy nyugdíjas?

Egyre több nyugdíjas dönt úgy, hogy nem szeretne lemaradni az informatikában. Ráadásul nagyon sokan közülük valamilyen kényszerhelyzetben is vannak, ha szabad így fogalmazni. De ha nem is, egy laptoppal sokkal könnyebbé, sőt boldogabbá tudják tenni a hétköznapjaikat. Lássuk, hogyan!

Egy használt laptop tökéletesen megfelel!

Aki úgy gondolja, hogy nem éri meg a nyugdíjas családtagjának egy több százezer forintos készüléket vásárolni, annak valamilyen szinten igaza is van. Persze csak akkor, ha nem onnan közelíti meg a kérdést, hogy úgysem fogja használni.

Inkább azt kell megnézni, hogy mire fogja használni egy nyugdíjas ezt a hordozható számítógépet! A legújabb, legjobb tulajdonságokkal rendelkező készülékeket ugyanis biztosan nem fogják kihasználni. Épp ezért nem kell az óriási háttértár, nem kell a legújabb videóvezérlő, de még csak hatalmas sebesség sem.

Egy használt laptop tökéletesen megfelel egy nyugdíjas számára! Ezeket ugyanis az olyan megbízható cégeknél, mint például a PC Aréna, letesztelték, felújították, ha szükséges volt. 

Ráadásul olyan modelleket lehet tőlük beszerezni, melyek már egyszer bizonyítottak, és garantáltan nem fogják cserben hagyni a nagymamát vagy a nagypapát. És ez egy nagyon fontos érv mellettük! Bizonyára nekik is nagyon kellemetlen lenne, ha folyamatosan a gyermekeik vagy unokáik után kellene telefonálgatniuk, hogy megint rossz a gépük. Ha így járnak, bizonyára könnyen elmegy tőle a kedvük, és egy idő után csak félreteszik a laptopot, és már nem is kapcsolják be többet. Ezért nagyon fontos a megfelelő minőségű, megbízható gép!

Legyen rajta internet!

Az egyik legfontosabb, hogy legyen internet-hozzáférésük is. Ebben is segítsünk nekik! A bekötést intézzük el, magyarázzuk el nekik, hogy miként tudnak csatlakozni az internethez, azaz hol találják a böngészőt, mire kell kattintaniuk, stb.

Érdemes előre felvenni pár olyan könyvjelzőt, mellyel a legkönnyebben megtalálják azokat az oldalakat, melyeket használni fognak. Így biztos meglelik, amit keresnek és biztosak lehetünk benne, hogy amikor nem vagyunk ott, akkor is csak a biztonságos oldalakat fogják használni, mert azok egyetlen kattintással elérhetőek.

Így könnyen elérhetik majd a legfrissebb híreket, de bármikor pár kattintással kapcsolatba léphetnek a gyerekeikkel, unokáikkal is. Ez pedig bizonyára óriási élmény lesz számukra! Amikor először fogják élőben egy videóhívás keretein belül látni az unokájukat, aki akár több száz kilométerre is lehet tőlük, az megfizethetetlen lesz. Készüljünk fel a könnyekre is!

Pár alapvető programot telepítsünk!

Fontos, hogy egy pár olyan programot telepítsünk, amire szükségük lehet. Ilyenek lehetnek például a Windows, egy böngésző, mint például a Chrome, és persze az alap irodai csomag: Word, Excel.

Ezeken kívül akár a Skype-ot is feltehetjük a gépre, ha azon szeretnénk tartani a nagyszülőkkel a kapcsolatot. De erre egyébként tökéletes alternatívát kínál a Facebook Messenger vagy a Google Meet is.

Hatalmas élményben lesz részük!

Kapcsolódó

Havazás és ónos eső is várható a napokban

Pénteken folytatódik a csapadékos idő, több helyen kiadós csapadékmennyiség zúdulhat le. Az ország nagy rés
Elolvasom

Miért előnyös a diákok számára a gyermekközpontú kéttannyelvű oktatás?

A Nemzeti Alaptantervet és a Cambridge angol kerettantervet ötvöző oktatás nagyszerű lehetőséget kínál a ma
Elolvasom

Milyen autót lehet lízingelni?

Az autólízing egy igazán kedvező megoldás arra, hogy minél hamarabb használatba tudjuk venni álmaink járműv
Elolvasom