Mit adhat nekem egy Aviva torna tanfolyam?

Mit adhat nekem egy Aviva torna tanfolyam?

Speciális tornára lenne szükség? Szeretnénk tisztában lenni a testünk működésével? Egy olyan mozgásformára vágyunk, ahol egyensúlyba kerülhetünk önmagunkkal? Az Aviva torna pont azoknak a nőknek és férfiaknak lett kifejlesztve, akik vágynak arra, hogy végre önmaguk lehessenek. Nem megerőltető, azonban annál hatásosabb, így nincs olyan ember, akinek ne lenne érdemes kipróbálnia.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy kinek és mit adhat az Aviva torna tanfolyam.

Mi az Aviva módszer?

Az önismeret első lépése, hogy a tisztában legyünk a testünk működésével. Csak akkor tudjuk ugyanis megélni mind a  nőiességünket, mint a férfiasságunkat teljes egészében, ha megértjük és elfogadjuk a szervezetünk működését. A Változás Műhely weboldalán erre is kitérnek, hiszen ez egy varázslatos felfedező út, ahol megteremthetjük a kapcsolatot a testünk természetes funkcióival és megérezhetjük, hogy mire van szükségünk a kiegyensúlyozott működéshez.

Az Aviva torna egy olyan módszer, aminek köszönhetően egyfajta kötődést alakíthatunk ki a testünkkel. A speciális ellazító és beszorító gyakorlatok támogatják a szervek működését, beindítják az öngyógyító folyamatokat. A mozgásforma kifejezetten egészségügyi problémák megoldására, esetlegesen megelőzésére lett kifejlesztve, köszönhetőn egy magyar származású fizikoterapeutának.

Milyen hatással van az Aviva torna a nőkre?

A nők esetében a gyakorlatok támogatják a méh és a petefészek működését, egyensúlyba hozzák a hormonszintet. Egyedülálló hatást gyakorolnak a belső elválasztású mirigyek működésére, éppen ezért sokan hormontornának is nevezik. Az Aviva hatásos továbbá a nőgyógyászati betegségek megszüntetésére, a meddőség kezelésére, valamint egyes hormonális eredetű problémák megoldására, mint a pajzsmirigy, a mellékvese, illetve a hipofízis működési zavarai. Emellett segít, hogy megküzdjünk a kellemetlen változókori tünetekkel, a súlytöbblettel.

A torna természetes megoldást jelent a hölgyeknek, akik szeretnék beindítani a szervezetük öngyógyító folyamatait, valamint úgy gondolják, hogy itt az ideje javítaniuk az egészségi állapotukat. Maga a torna csak egy része persze a módszer eszköztárának, hiszen emellett hangsúlyt fektet a helyes légzésre, testtartásra, valamint az étkezési szokásokra. Ezeknek köszönhetően pedig a gyógyulás gyors és hatékony lehet. 

Mi a helyzet a férfiakkal?

Az Aviva torna ugyanúgy javasolt férfiaknak is, hiszen a 18 egyszerű gyakorlat segít a prosztata- és a potenciaproblémákon, illetve megszünteti az renyhe bélműködést. Utóbbi számos betegség kiinduló forrása, így fontos időben kezelni azt. A tanfolyamnak köszönhetően az ülő munkát végző férfiak is jó eredményeket érhetnek el, hiszen itt a fő cél a vérkeringés fokozása, amiben ez a mozgásforma sokat segíthet. A torna közben a szövetek energiaszintje megnő, így segíti a keringést. Az izmok speciális beszorítása, valamint ellazítása támogatja a férfi szervek megfelelő működését. Az ő esetükben ugyanúgy beindulnak az öngyógyító folyamatok, mint a hölgyeknél.

A torna célja és hatásai?

A cél, hogy serkentsük a vérkeringést, közben pedig olyan belső elválasztású mirigyeket aktiváljunk, mint a csecsemőmirigy, valamint az agyalapi mirigy. A dinamikus mozgások masszírozzák az egyes pontokat, erősítik az izmokat és megmozgatják a gátizmokat. Egyes gyakorlatok a vénás vérkeringést is képesek serkenteni, ezáltal pedig a felesleges anyagcsere termékek, salakanyagok és a szén-dioxid eltávolítása is felgyorsul.

Amikor a torna során megfeszítjük és ellazítjuk az izmokat, akkor masszírozzuk, munkára késztetjük a belső elválasztású mirigyeket. Aktiváljuk a nyirokrendszeri keringést, erősítjük az alhasi és kismedencei izomzatot, regeneráljuk a kötőszöveti rendszert. Ne feledkezzünk meg a bőrfelszíni reflexpontok stimulálásáról sem, amelyekre szintén hatásos megoldást nyújt az Aviva torna.

A rendszeres mozgás alkalmas a termékenység, a spermiumok életképességének és mozgékonyságának fokozására, emellett segíti a a stressz inkontinencia kialakulását megelőzni, valamint megszüntetni. Ellensúlyozza az ülő életmódot, fokozza a vérkeringést az alhas és a medence környékén, így javítja az emésztési problémákat is.

Kapcsolódó

Versenyszintű horgászat? Ezeket az eszközöket ne hagyd otthon!

A horgászat egyesek számára kellemes kikapcsolódás, relaxáció, mások számára viszont téttel jár. A versenys
Elolvasom

Siófokról rajtol a Tour de Hongrie egyik legérdekesebb szakasza

A mezőny május 12-én vasárnap indul a déli parti város Fő teréről. - - A 45. magyar körverseny május 8
Elolvasom

Hogyan kezdjünk bele a futópados edzésbe?

A futás remek módja a kondíció javításának, a stressz levezetésének és a testsúly kontrollálásának. Ha edd
Elolvasom