Mit érdemes felkeresni Rómában?

Mit érdemes felkeresni Rómában?

Ha szeretnéd, hogy megelevenedjen a történelemkönyv, amiből tanultál a régi korszakok eseményeiről, az egyik legalkalmasabb hely erre a 2500 éves történelemre visszatekintő Róma. Az örök város a mai európai civilizáció egyik legjelentősebb forrása, nem véletlenül a világ egyik leglátogatottabb helye. 

A romok között sétálva lábaink előtt hever a történelem. A látnivalók Rómában azonban nem merülnek ki az ókori letűnt épületekben. Az olasz főváros nemcsak a történelem titkaiba kalauzol el bennünket, hanem a divat, a művészetek, a vallás, az építészet és a gasztronómia területén is számos felfedeznivaló élményt nyújt. 

A Vatikán

Érdekesség, hogy Róma városán belül található a római katolikus egyház központja, a Vatikán. A világ legkisebb független állama ad otthont a világ legnagyobb templomának, a Szent Péter-bazilikának. 

A Vatikánnak saját postája van, úgyhogy ha képeslapot küldenél Rómából a barátaidnak, vagy a családodnak, akkor tedd ezt innen. Sokkal gyorsabb és megbízhatóbb, mint az olasz posta. A Vatikáni Múzeumokban sok gyönyörűséget tekinthetsz meg, de érdemes előre megváltani a belépőjegyet. 

A Trevi-kút

A turisták egyik kedvenc látványossága a Trevi-kút, amibe pénzérméket szoktak dobálni. A legenda szerint aki pénzt dob a kútba, biztosan visszatér Rómába. Ha van sok türelmed, várakozhatsz addig, amíg senki nem lóg bele a képbe, és tökéletes szelfit tudsz magadról készíteni a Trevi-kúttal a háttérben. 

A Spanyol-lépcső

Ha szeretnél még menő szelfiket készíteni, arra pont ideális a 138 lépcsőfokkal rendelkező Spanyol-lépcső. Itt találkozott össze Audrey Hepburn és Gregory Peck – Anna hercegnő és Joe Bradley újságíró szerepében – a Római vakáció című ikonikus filmben. 

Európa leghosszabb és legszélesebb kültéri lépcsője a nevét a közelben található Spanyol térről kapta. Egykor itt volt a spanyol nagykövetség is, a lépcső egy francia diplomata támogatásával épült abból a célból, hogy összekösse a Trinitá dei Monti templomot a Spanyol térrel. 

Capitolium

Róma a legenda szerint 7 dombra épült, melynek leghíresebbje a Capitolium. Az ókorban ez volt a vallási élet központja, de ma is fontos események színtere. Az ókori rómaiak szerint maga a főisten, Jupiter lakott itt, aki mind közül a legnagyobb és legjóságosabb volt. 

Róma sosem fogy ki a felfedeznivalókból

Ha Rómában jársz, semmiképp ne hagyd ki a gelatót, az igazi olasz fagylaltot, ahogy a carbonara spagettit is vétek lenne lefelejteni a nevezetességek listájáról. Iratkozz be egy főzőtanfolyamra, ahol megismerheted az olasz gasztronómia kiválóságainak eredeti receptjeit. 

A hangulatos éttermekről és kávézókról se feledkezz meg, igyál egy fenséges cappuccinót reggel egy kellemes teraszon. A templomok, a múzeumok és az impozáns épületek megtekintése mellett hagyj egy kis időt arra, hogy csak sétálj céltalanul. De ne felejtsd el megnézni Róma leghíresebb jelképét, a Colosseumot se! 

Kapcsolódó

Havazás és ónos eső is várható a napokban

Pénteken folytatódik a csapadékos idő, több helyen kiadós csapadékmennyiség zúdulhat le. Az ország nagy rés
Elolvasom

Miért előnyös a diákok számára a gyermekközpontú kéttannyelvű oktatás?

A Nemzeti Alaptantervet és a Cambridge angol kerettantervet ötvöző oktatás nagyszerű lehetőséget kínál a ma
Elolvasom

Milyen autót lehet lízingelni?

Az autólízing egy igazán kedvező megoldás arra, hogy minél hamarabb használatba tudjuk venni álmaink járműv
Elolvasom