Mitől lesz igazán különleges a balatoni nyaralód?

Mitől lesz igazán különleges a balatoni nyaralód?

Gyerekkorod óta arra vágytál, hogy ne csak egy hétig tartson a nyári szünetben a balatoni nyaralás, hanem bármikor élvezhesd a magyar tengert? Ha végre megvan álmaid nyaralója, akkor mutatunk néhány tippet, amitől garantáltan nem csak nyáron fogod itt tölteni a szabadságodat, hanem legszívesebben egész évben ott lennél.

Egy terasz, ami télen-nyáron a szabadba csábít

Talán furcsa a terasszal kezdeni, de hidd el, ezt fogod a legjobban kihasználni, ha nem csak jól néz ki, de praktikusan megtervezett is. Ennek az egyik kulcsa, hogy legyen fedett, vagy legalábbis befedhető teteje és oldala, ami nem csak a naptól, de az esőtől, széltől is véd téged és a terasz berendezéseit is. Ehhez a pergola szuper megoldás lehet. A pergola terasz árnyékolására, fedésére és időjárásállóságára is megoldást kínál a billenő tetőlamellákkal, az elhúzható üvegoldalakkal és a lehúzható oldalvásznakkal, miközben dizájnelem is egyben. De ne állj meg itt, ha már dizájnról van szó, és a kötelező étkező szett és kényelmes kerti kanapé mellé szerezz be egy fészekhintát is, a hűvösebb időkre pedig egy kültéri infrafűtést vagy hordozható kandallót!

Relax zóna a kikapcsolódáshoz

Neked mi jelenti a kikapcsolódást? Netán kertészkedni szeretsz? Akkor néhány magaságyás, akár egy kis téli kert biztosan segít eltávolodni a nagy világ zajától. Esetleg inkább az olvasás az, ami könnyen kiszakít a mindennapokból? Akkor egy könyvespolc egy bekuckózós olvasósarokkal lehet a te relax zónád. Bármi is az, ami neked a nyugalmat, a mindennapokból való eltávolodást jelenti, a nyaralód teraszán is teret adhatsz ennek.

Sütögetésre fel!

A teraszon alakíts ki egy olyan nyári konyharészt vagy pultot, ami a baráti összejövetelek központi helye lehet egy grillezésnél. Ha nem elégszel meg egy kontakt grillel, és szeretsz tűzön sütni-főzni, akkor legyen egy olyan tűzrakó hely is külön, ahol nem gond, ha száll a füst a bogrács alól. Érdemes ezt a helyet úgy kialakítani, hogy grillezésre, bográcsozáshoz és szalonnasütéshez is kényelmes és körbeülhető legyen.

Legyen saját wellness központod!

El sem bírod képzelni a telet jó kis wellness élmény nélkül? Miért mennél máshová, hogy sorba állj a masszázsmedencéhez, amikor lehet sajátod? Egy dézsa vagy egy jakuzzi a teraszodon, a pergolád alatt tényleg igazi téli nyaralóvá teszi a házadat. Az pedig már csak hab a tortán, ha mindezt egy szaunával is megfejeled. Lehet ez akár egy infra vagy finn szauna, de ha mindkettőnek a rajongója vagy, akkor kombinált szaunát is beépíthetsz.

Fotó: canva.com

Kapcsolódó

Miért keresik annyian a kisebb kanapékat?

Ha a kanapé szót meghalljuk, akkor a nappali központi bútora jut eszünkbe – termetes méretével, impozáns ki
Elolvasom

Hasznosítható-e a mobilház nyaralási, illetve turisztikai szempontból?

Ezúttal két irányból is megpróbálunk közeledni voltaképpen ugyanahhoz a kérdéshez: milyen formában élvezhet
Elolvasom

A Balaton kapuja: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel

Megnyitotta kapuit a saját kikötővel, partszakasszal és stranddal megálmodott Kenese Bay Garden Resort &
Elolvasom