Nagyszombaton indul az idei hajózási szezon a Balatonon

Nagyszombaton indul az idei hajózási szezon a Balatonon

Eddig csak a tervek között szerepelt, de most már biztos, hogy idén nagyszombaton veszi kezdetét a balatoni hajózási idény, persze csak a járványügyi előírások szigorú betartásával – nyilatkozta Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) vezérigazgatója a hirbalaton.hu-nak.

A Bahart honlapján még nincs fent az új hajózási menetrend, de annyi tudható, a szokásos tavaszi menetrend szerint Siófok-Balatonfüred-Tihany, valamint a Fonyód-Badacsony útvonalakon közlekednek majd a személyhajók, és ugyan ezen települések kikötőiből, valamint Keszthelyről indulnak majd sétahajók április 3-ától, szombattól.

Várhatóan, miként a tavalyi induláskor, be kell tartani a pandémia miatt bevezetett szigorú előírásokat a hajókon is, amelyek csak korlátozott számban szállíthatnak majd utasokat.

Veigl Gábor korábban azt nyilatkozta az MTI-nek, a hajóflotta felkészítése megtörténik az induláshoz és a vírushelyzettel kapcsolatos kormányzati intézkedések alapján a cég kikötő-lánca is nyit a megszokott időben, április elején.

A hajózási szezonnyitó ünnep megtartásáról sem mondtak le, amennyiben a vírushelyzet alakulása megengedi, pünkösdkor pótolják a jubileumi, 175. szezonkezdő eseményt.Fotó: femina.hu
Hirdetés

Kapcsolódó

Négymillió forintot lopott ivócimborájától egy férfi Füreden

Őrizetbe vétele után gyanúsítottként hallgattak ki egy 33 éves férfit a Balatonfüredi Rendőrkapitányság mu
Elolvasom

Hirdetés

Újabb avar kori sírokra bukkantak a veszprémi elkerülő építése közben

A 8-as főút Veszprémet elkerülő szakaszának kialakítási munkálata közben ismét egy 7.-8. századra tehető te
Elolvasom

Közpark kerülhet a balatonfüredi görög falu helyére

Évek óta van már a füredi önkormányzat begyében a város szégyenfoltjaként is aposztrofált, egykori "görög f
Elolvasom