Nem állt le a Sziget, a Volt, a Balaton Sound szervezése

Nem állt le a Sziget, a Volt, a Balaton Sound szervezése

A Sziget Zrt. változatlanul szervezi a júniusi Volt Fesztivált, a Balaton Soundot és a Szigetet is – írja a Népszava, hozzátéve, hogy legalábbis magánlevelekben erről tájékoztattak több érdeklődőt is.

A lap információi szerint a legnagyobb hazai fesztiválszervező cégnél abban bíznak, hogy nyárra lecseng a pánik, és így megtarthatják majd a rendezvényeiket. A cikk szerint azonban a társaságnál a témában „egyelőre” nem kívántak nyilatkozni.

Ugyanakkor a Sziget alapítója és kisebbségi részvényese, a Budapest Park és a Lupa strand tulajdonosa, Gerendai Károly azt nyilatkozta a lapnak, számított rá, hogy a kormány gyors lépésekkel igyekszik elejét venni a koronavírus terjedésének, de kérdésesnek tart még néhány feltételt. A Lupával kapcsolatban például felmerül, hogy mennyire számít tömegrendezvénynek egy strand.

Bár Gerendai hangsúlyozta, hogy a Sziget rendezvényeinek szervezésében három éve nem vesz részt, ezért nincsenek pontos információi, de véleménye szerint a Voltot, a Balaton Soundot és a Sziget Fesztivált egyelőre nem érintik a tömegrendezvényekkel kapcsolatos korlátozások, mert lehet bízni abban, hogy nyárra visszaszorulhat a vírus terjedése.

Ugyanakkor a Budapest Park áprilisi-májusi koncertjeivel kapcsolatban azt mondta, hogy már elindultak a tárgyalások a fellépések esetleges időbeli elcsúsztatásáról. 

A  kormány szerdai döntésének értelmében tilos lesz Magyarországon 100 fő feletti beltéri, illetve 500 fő feletti kültéri rendezvényeket tartani, ezért számos eseménnyel kapcsolatban már be is jelentették, hogy nem tartják meg őket.

Forrás: index.hu Fotó: balatonsound.com

Kapcsolódó

Elmaradnak a nagy nyár végi fesztiválok – köztük a Jazzpiknik és STRAND Fesztivál is

A nyár végére időzített fesztiválok sajnos elmaradnak Magyarországon a koronavírus elleni küzdelem jegyében
Elolvasom

Ma először koncertezik a Bagossy Brothers Company a Plázson

A Bagossy Brothers Company fénysebességgel került fel a nagyszínpadokra, idén először pedig a siófoki Plázs
Elolvasom

Jövő héten már koncerttel vár a Plázs

Ha nem is teljes gőzzel, de a Balaton-parti bulicentrum egyik legizgalmasabb helyén, a siófoki Plázson már
Elolvasom