Nem kell várni a fagyra: tuti korizós helyek a Balaton körül

Nem kell várni a fagyra: tuti korizós helyek a Balaton körül

Ha odavagy a téli Balatonért, a korcsolyázásért és a forralt borért, akkor mindenképp megéri télen is ellátogatnod számos balatoni településre, attól függetlenül, hogy maga a tó nem feltétlen van befagyva, ugyanis már másképp is körbe korizhatod a Balatont! Szuper jégpályák várnak rátok, íme egy lista azokról a településekről, ahol egész télen jégen lehettek:

 

Keszthely

20 méter átmérőjű, több mint 300 négyzetméter területű jégpálya vár rátok Keszthelyen, melyet a szórakozni és sportolni vágyók ingyenesen vehetnek igénybe, összesen 45 fő.

Várható nyitás: december 21.

 

Szigliget

A szigligeti strand terültén egy 30×17 méteres kivilágított jégpálya áll rendelkezésetekre. A helyszínen van lehetőség korcsolya bérlésre, illetve egy kis felmelegedés gyanánt, fűtött vendéglátóhely vár rátok, ahol felforrósíthatjátok magatok egy forralt borral vagy teával. 10 éves kor alatt 400 forintos áron, míg a többi korosztály számára 800 forintos áron vehető igénybe.

Várható nyitás: december 1.

 

Veszprém

800 négyzetméteres Intersport Műjégpálya várja a sport szerelmeseit, ahol igazán kiélhetitek magatokat! A körbe palánkolt pálya nemcsak korizásra, hanem jégkorongozásra is alkalmas! A fiataloknak is kedveskednek plusz programmal: pár hetente jégdiszkót rendeznek, ahol este a jégen lehet menő zenékre korizni! A legjobb hír, hogy ez a pálya már most is nyitva van, igy nem kell várni többet a korcsolyák elővételével!

Veszprémben ezen túl a hangulatos Óváros téren is találhattok egy kisebb jégpályát majd, ahol kiélvezhetitek a tél legszebb pillanatait!  A belépő 500 forint 2 órára, és a jégpályán összesen 60 ember fér el egyszerre. Várható nyitás: november 30.

 

Balatonfüred

900 négyzetméteres területen egyszerre 220 fő számára ad lehetőséget korcsolyázásra a füredi pálya. A helyszín a Zákonyi-parkban az A és B lépcsőházak közötti terület lesz. A tervek szerint egészen február 15-ig üzemel majd, naponta 9-20 óra között. Ezer forintba kerül a tervek szerint egy felnőtt belépő kétórás használatra, a diákok 700 forintért válthatnak jegyet, a füredi lakosok pedig 50%-os kedvezménnyel használhatják a pályát, a 14 éven aluli helyi lakosok ingyenesen. Evésre- ivásra  a környező vendéglátóhelyek és kisbüfék állnak majd rendelkezésre.

Várható nyitás: december 6.

 

Siófok

Több mint 250 négyzetméteres, 12×22 méteres nagyságú, valódi jéggel borított pálya egy 50 méter hosszú és 2,5 méter széles jégfolyósóval. A felnőttek számára 1000 forint, a gyermekek számára 700 forint a belépő, míg a siófoki lakosok számára 50% kedvezményt biztosítanak. Siófoki diákoknak hétköznap 10:00-15:00 között ingyenes lesz a korizás. Csoportoknak előzetes bejelentkezés szükséges és van lehetőség korcsolya bérlésre és étkezésre is.

Várható nyitás: december 21.

 

Balatonlelle

Idén negyedik alkalommal nyílik meg Balatonlellén a 200 négyzetméter felületű műjégpálya. Hétköznapokon 500 forintos áron, míg a hétvégéken 1000 forintért vehető igénybe majd és lesz lehetőség korcsolya kölcsönzésre, élezésre és étel-ital fogyasztásra is! Családosoknak családi jeggyel kedveskednek 1500 forintos áron, mely belépőt jelent 2 felnőtt és  két 14 év alatti gyermek számára.

Várható nyitás: december 25.

 

Balatonboglár

December 6-án 15 órakor nyit meg Balatonbogláron a műkorcsolyapálya, jégkorong bemutatókkal és mikulás köszöntővel! 

 

Bár az igazi tél még várat magára, a téli sportokat addig sem kell mellőznünk, KORIRA FEL! ?⛸

Hirdetés

Kapcsolódó

Jelentős szállodafejlesztéssel készül Veszprém az Európa Kulturális Fővárosa programjaira

Csaknem egyharmadával bővülő, jó minőségű, új szállodaszoba várja Veszprémben az Európa Kulturális Fővárosá
Elolvasom

Hirdetés

Ki hitte volna? Jöhet az új lakópark a balatongyöröki golfpálya helyén

A panorámás golfpályát osztrák tulajdonosai, mint beépíthető telket árulják a világhálón, míg a helyiek a k
Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Fácános vár, Fonyód

Fonyód mindenképpen a déli part egyik turisztikai gócpontjának tekinthető. A város mai, modern inkarnációja
Elolvasom