Decemberben ismét kifut a fényvitorlás Balatonfenyvesen

Idén decemberben negyedszer fut ki fényvitorlás a Balatonra. Balatonfenyvesen, a Fenyves Yacht Clubban díszítik fel Virinát, a forSAIL 10 méter hosszú, Dehler 34-es sport és túrahajóját. Több mint 50 méternyi ledes izzósor borítja majd ünnepi fénybe. Az adventi hétvégéken, szombaton és vasárnap, 17.00-18.00 óra között várja az érdeklődőket a fenyvesi kikötő sólyaterénél. Aki a karácsonyi zenékkel kísért látványnál többre vágyik, az más időpontokban ki is hajózhat vele – számolt be Emődi Lina ötletgazda, a yacht club marketingmenedzsere a hirbalaton.hu-nak.

 

– Budapestnek fényvillamosa van, a Balatonnak meg fényvitorlása, igazán egyedi és meghitt látványt nyújtva az ünnepi időszakban idelátogatóknak – fogalmazott Emődi Lina. Elmondása szerint az első évben nem kísérte nagy érdeklődés az új látványosságot, de évről évre többen érkeznek a fenyvesi kikötőbe, hogy megnézzék, vagy kipróbálják a fényvitorlást. Aki szeretne menni vele, egy fél órás kört tehet előzetes bejelentkezés alapján, ami 6 utasnak 5 ezer forintba kerül.

 

Az egész évben nyitva lévő fenyvesi yacht club szállodája 18 szobás, 36 férőhelyes, étteremmel, rendezvényteremmel is rendelkezik. Téli időszakban leginkább céges rendezvényeknek ad otthont. A hozzá tartozó 300 férőhelyes kikötő jelenleg 50 százalékos kapacitáskihasználtsággal működik – a marketingmenedzser tájékoztatása szerint.

A tavalyi fényvitorlásról készült kisfilmet ITT NÉZHETITEK MEG.

 

 

Fotó: blikk.hu

 

Legfrissebbek

Gombóc Artúr szobrot avattak Tihanyban

Csukás István népszerű rajfilmjének, a Pom Pom meséinek egyik karakterét örökítették meg Tihanyban egy kis ...

Elolvasom

Ma nyit a Balaton új kutyás strandja

Pünkösdhétfőtől várja a kutyákat és gazdáikat a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert - számolt be róla a&nb...

Elolvasom

Mini útikalauz a siófoki szezonnyitásra

A korábbi években, mikor a költöző madarak fészket raktak Töreki pihenőhelyükön, a siófoki éttermek, szállo...

Elolvasom