Decemberben ismét kifut a fényvitorlás Balatonfenyvesen

Decemberben ismét kifut a fényvitorlás Balatonfenyvesen

Idén decemberben negyedszer fut ki fényvitorlás a Balatonra. Balatonfenyvesen, a Fenyves Yacht Clubban díszítik fel Virinát, a forSAIL 10 méter hosszú, Dehler 34-es sport és túrahajóját. Több mint 50 méternyi ledes izzósor borítja majd ünnepi fénybe. Az adventi hétvégéken, szombaton és vasárnap, 17.00-18.00 óra között várja az érdeklődőket a fenyvesi kikötő sólyaterénél. Aki a karácsonyi zenékkel kísért látványnál többre vágyik, az más időpontokban ki is hajózhat vele – számolt be Emődi Lina ötletgazda, a yacht club marketingmenedzsere a hirbalaton.hu-nak.

 

– Budapestnek fényvillamosa van, a Balatonnak meg fényvitorlása, igazán egyedi és meghitt látványt nyújtva az ünnepi időszakban idelátogatóknak – fogalmazott Emődi Lina. Elmondása szerint az első évben nem kísérte nagy érdeklődés az új látványosságot, de évről évre többen érkeznek a fenyvesi kikötőbe, hogy megnézzék, vagy kipróbálják a fényvitorlást. Aki szeretne menni vele, egy fél órás kört tehet előzetes bejelentkezés alapján, ami 6 utasnak 5 ezer forintba kerül.

 

Az egész évben nyitva lévő fenyvesi yacht club szállodája 18 szobás, 36 férőhelyes, étteremmel, rendezvényteremmel is rendelkezik. Téli időszakban leginkább céges rendezvényeknek ad otthont. A hozzá tartozó 300 férőhelyes kikötő jelenleg 50 százalékos kapacitáskihasználtsággal működik – a marketingmenedzser tájékoztatása szerint.

A tavalyi fényvitorlásról készült kisfilmet ITT NÉZHETITEK MEG.

 

 

Fotó: blikk.hu

 

Kapcsolódó

Az RSM2 az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj 2020 győztese!

Hajnali 2 óra 52 perc 57 másodperckor elsőként a Vándor Róbert által irányított RSM2 ért be a balatonfüredi
Elolvasom

Eldördült a Kékszalag rajtpisztolya

Az idén 52. alkalommal megrendezett tókerülő versenyre 27 osztályban 535 hajó nevezett. - Tegnap elraj
Elolvasom

Zöldszalag Regatta – Augusztus végén elszabadulnak az elektromos hajók a Balatonon

Már csak 30 nap van hátra az idei, immár 9. Zöldszalag Regattáig. Az elektromos hajók minden évben megrende
Elolvasom