Okos zebrát helyeztek üzembe Balatonakarattyán

Korszerűsítette a balatonakarattyai önkormányzat a falut átszelő 71-es főút egyik legterheltebb zebráját. A gyalogátkelő modernizációját az indokolta, hogy nyaranta akár 1200 átkelő is megfordul rajta, a 8000 gépjárműről nem is beszélve.

A SafeCross Okos Zebra egy olyan közlekedésbiztonsági rendszer, mely az útburkolatban elhelyezett aktív LED prizmák segítségével, villogó fénnyel hívja fel az autósok figyelmét a kijelölt gyalogátkelőn éppen áthaladó gyalogosokra. Ez a jelzés kizárólag addig tart, ameddig a gyalogos áthalad az úttesten, így a jelzés csak akkor lép működésbe, amikor az valóban indokolt. A rendszer célja, hogy az adott gyalogátkelőnél a járművezetők számítsanak rá, hogy ha villog a LED, akkor gyalogos halad át és meg kell állniuk.

A balatonakarattyai okos zebra költsége 2,8 M Ft volt, melyet 50-50%-ban az önkormányzat, illetve a Generali a Biztonságért Alapítvány finanszírozott.Forrás: hirbalaton.hu
Hirdetés

Kapcsolódó

Ma rendezik meg a 196. balatonfüredi Anna-bált

Ma rendezik meg a balatonfüredi Anna Grand Hotel kertjében a 196. Anna-bált. - Az idei rendezvényr
Elolvasom

Hirdetés

Elindult a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program podcastje

A 2023 podcast célja, hogy végig kísérje az utat, amellyel Veszprém és a Bakony-Balaton régió az európai fi
Elolvasom

Follow The Flow, ByeAlex és a Slepp koncertekkel és Burak Yeterrel vár a Beachattack Festival ezen a hétvégén a Plázson!

A „Balaton tengerpartján” július legvégén igazi fesztiválhangulat várható: ezen a hétvégén a Beachattack
Elolvasom