Online szeminárium az Esélyegyenlőség napján

Online rendezvénnyel ünnepli az Esélyegyenlőség napját a Balaton Fejlesztési Tanács, amely május 5-én 10 órától veszi majd kezdetét. Az eseményen a „Természet korlátok nélkül” projekt eddigi eredményeit mutatják be, illetve további diskurzus indul, melynek fókuszában a Balaton környéki természeti élmények akadálymentesítése lesz.

A rendezvény címe: Legyen a természet élmény mindenki számára! Hozzáférhető természet, akadálymentes természeti élmények

A rendezvény kezdése: 2021. május 5., 10.00 óra

A természet megismerése, a hozzáférhető természeti élmények biztosítása a fogyatékossággal élő személyek számára fontos célkitűzés az Európai Unióban.

A nemzeti parkok, természetvédelmi területek és a természeti élményt nyújtó látogatóhelyek egyre több akadálymentes szolgáltatást nyújtanak, ugyanakkor nem áll rendelkezésükre megfelelő tájékoztatás, iránymutatás az adott helyszín állapotának felmérésére, amely alapján a terület fenntartói dönthetnének, milyen akadálymentesítési intézkedések megvalósítására lenne szükség.

A „Természet korlátok nélkül” projekt keretében két fontos kérdésre keressük a választ. Egyrészt, hogyan lehet a szervezett túrákat javítani, hogy azokon a fogyatékossággal élő emberek is részt vehessenek? Másrészt, az egyéni kirándulások kapcsán hogyan lehet a tanösvényeket, túraútvonalakat átalakítani a fogyatékossággal élő emberek hozzáférhetőségének biztosítása érdekében?

A rendezvény Zoom platformon kerül megrendezésre. A csatlakozáshoz szükséges linket a regisztrációt követően küldik meg. Részvételi szándék jelzése:  szervezete nevének és e-mail címének megadásával legkésőbb 2021. május 4-én 12.00 óráig a bftkht@balatonregion.hu e-mail címre jelezni szíveskedjen.

Amennyiben szeretne többet megtudni a természeti élmények akadálymentesítésével kapcsolatos nemzetközi tapasztalatokról, az eseményt követően 12.30-15.30 között csatlakozzon a projekt vezető partnere által szervezett angol nyelvű rendezvényhez is, ahol külföldi szakértők jó példákat mutatnak be Németország, Ausztria és Lengyelország területéről. (A rendezvény zárásaként a projekt vezető partnere német nyelven ismerteti majd a projekt eredményeit.)

Az angol nyelvű rendezvényen való részvételhez külön regisztráció szükséges. A regisztrációs adatlap az alábbi linken érhető el: https://www.globalnature.org/en/ideas-nature-without-barrieres

Rendező a Balaton Fejlesztési Tanács munkaszervezete, a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft.
Kapcsolódó

30-40 éves platánsort vágnak ki Csopakon

A vasút villamosítása miatt és a helyi lakosok nagy bánatára kivágásra kerül egy 3-4 évtizeddel ezelőtt ült
Elolvasom

Június 5-én országszerte nyílt napot tartanak a kisüzemi sörfőzdék

Egyszerre nyitják meg a kapuikat egy napra a magyar kisüzemi sörfőzdék a gasztronómiára és a sörkultúrár
Elolvasom

Újfajta vonatjegyet kínál online értékesítésben a MÁV-Start

Újfajta vonatjegyet lehet majd online vásárolni az intercity járatokra - közölte a MÁV-Start az MTI-vel csü
Elolvasom