Megújulva tért haza a híres Badacsony hajó

Megújulva tért haza a híres Badacsony hajó

Május elsején kötött ki a badacsonytomaji kikötőben, megújult pompájában a Badacsony katamarán. A több, mint negyven éves múltra visszatekintő legendás hajó mostantól újjászületett formájában várja a vízi kirándulások résztvevőit – számolt be a balatontelevizio.hu.

A 400 férőhelyes hajót 1979. július 22-én avatták fel és állították forgalomba Fonyód és Badacsony között. Immár 42 éve szeli a Balaton hullámait a három katamarán típusú hajóból álló flotta értékes tagjaként! A tavalyi évben új külső festést kapott, idén pedig a 175. jubileum jegyében belső bútorzata is megújult, illetve a hajó ablakára hőálló üvegfólia került, amely az energiatakarékosabb üzemelést teszi lehetővé. Május 1-től már lehetősége van bárkinek új élményeket szerezni a Badacsony katamarán fedélzetén, hiszen a hétvégétől már a Fonyód-Badacsony vonalon megkezdte idei évi szolgálatát.

Május 1-től hétvégente már Balatonmáriafürdő-Balatongyörök-Szigliget-Badacsony útvonalon is közlekednek a települések közötti hajójáratok, illetve Balatonmáriafürdő kikötőből sétahajókon is vár mindenkit a Bahart. Szombattól a hét minden napján hajózhatnak a vendégek, a menetrend szerint közlekedő hajók Fonyód-Badacsony és Siófok-Balatonfüred-Tihany útvonalakon, a sétahajók pedig Siófok, Balatonfüred és Keszthely kikötőkből május 1-től már minden nap közlekednek.Kapcsolódó

Holnap veszi kezdetét a Tour de Hongrie

Május 12-én, vagyis holnap rajtol el a Tour de Hongrie, Magyarország legnagyobb szabású kerékpáros versenye
Elolvasom

Mérföldkőhöz érkezett a Szászi Birtok

A Szászi Birtok, az ország egyik első minősített bio szőlőbirtoka megújult arculattal vág neki a 2021-es sz
Elolvasom

Nekem a Balaton food truckkal jelentkeztek Ördög Nóráék, amíg az új hely elkészül

Igencsak felkavarta Nánási Pál és Ördög Nóra népszerű kisboltja az állóvizet Balatonakarattyán. A hatalmas
Elolvasom