Megújulva tért haza a híres Badacsony hajó

Megújulva tért haza a híres Badacsony hajó

Május elsején kötött ki a badacsonytomaji kikötőben, megújult pompájában a Badacsony katamarán. A több, mint negyven éves múltra visszatekintő legendás hajó mostantól újjászületett formájában várja a vízi kirándulások résztvevőit – számolt be a balatontelevizio.hu.

A 400 férőhelyes hajót 1979. július 22-én avatták fel és állították forgalomba Fonyód és Badacsony között. Immár 42 éve szeli a Balaton hullámait a három katamarán típusú hajóból álló flotta értékes tagjaként! A tavalyi évben új külső festést kapott, idén pedig a 175. jubileum jegyében belső bútorzata is megújult, illetve a hajó ablakára hőálló üvegfólia került, amely az energiatakarékosabb üzemelést teszi lehetővé. Május 1-től már lehetősége van bárkinek új élményeket szerezni a Badacsony katamarán fedélzetén, hiszen a hétvégétől már a Fonyód-Badacsony vonalon megkezdte idei évi szolgálatát.

Május 1-től hétvégente már Balatonmáriafürdő-Balatongyörök-Szigliget-Badacsony útvonalon is közlekednek a települések közötti hajójáratok, illetve Balatonmáriafürdő kikötőből sétahajókon is vár mindenkit a Bahart. Szombattól a hét minden napján hajózhatnak a vendégek, a menetrend szerint közlekedő hajók Fonyód-Badacsony és Siófok-Balatonfüred-Tihany útvonalakon, a sétahajók pedig Siófok, Balatonfüred és Keszthely kikötőkből május 1-től már minden nap közlekednek.Hirdetés

Kapcsolódó

Jelentős szállodafejlesztéssel készül Veszprém az Európa Kulturális Fővárosa programjaira

Csaknem egyharmadával bővülő, jó minőségű, új szállodaszoba várja Veszprémben az Európa Kulturális Fővárosá
Elolvasom

Hirdetés

Ki hitte volna? Jöhet az új lakópark a balatongyöröki golfpálya helyén

A panorámás golfpályát osztrák tulajdonosai, mint beépíthető telket árulják a világhálón, míg a helyiek a k
Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Fácános vár, Fonyód

Fonyód mindenképpen a déli part egyik turisztikai gócpontjának tekinthető. A város mai, modern inkarnációja
Elolvasom