Őszi kertészeti teendők

Őszi kertészeti teendők

Amikor kertészkedésről beszélünk, mindannyian a tavaszi és nyári időszakra gondolunk. Azonban a nyár leköszöntével sem érnek véget a kertészeti teendők, hiszen az őszi időszakban is oda kell figyelnünk kertünk állapotára. Ezek a feladatok bizony igencsak fontosak az őszi időszakban, tehát nem érdemes halogatni őket. Mindezekkel ugyanis hatékonyan tudsz majd felkészülni a következő szezonra.

mashiki – stock.adobe.com

Igényes gyep fenntartása

Az igényes és egészséges gyep fenntartása az őszi időszakban is fontos. Hiszen ekkor a jelentős esőzés miatt még gyorsabban nő majd a fű a kertben. Egy erős fűkasza beszerzése tehát jó ötlet lehet. Választhatunk kézi vagy kerekeken elhelyezett kialakítást a személyes preferenciáktól függően. Természetesen a kerekeken elhelyezett változat csökkenti a használatának fizikai megterhelését. Ezt az is segíti, hogy a fűkaszák többsége ergonomikusan kialakított, kényelmes gumi fogantyúval ellátott.

Wlodzimierz – stock.adobe.com

Fák megóvása

A gyep fenntartása mellett a különböző bokrok és fák – különösképpen a gyümölcsfák – megóvása is az őszi szezonban ajánlott elvégezni. Ehhez egy nagyobb permetezőt ajánlott használni, amely gyors és hatékony használatot tesznek lehetővé. Ezek általában 14-20 liter körüli kapacitásúak. Az akkumulátoros permetezők erősebb akkumulátorral működnek, míg a motoros permetezők erőteljes motorral felszereltek. Az üzletek kínálatában kapható darabok legtöbbször tökéletesen használhatók a különböző folyékony, vegyi alapú permetezőszerekkel.

A feladatlista mellett azt se felejtsük el, hogy mindezek során a biztonságot kell szem előtt tartanunk. Azaz, elengedhetetlen az adott gépek használatának ismerete. Emellett a zavaró ruhadarabokat és kiegészítőket, mint például egy karkötő természetesen fontos levenni, mivel ezek baleset veszélyes használatot eredményeznek.

Fotó: mashiki - stock.adobe.com

Kapcsolódó

Másként választunk a nyaralóba beltéri ajtót, mint az otthonunkba?

Amikor egy ingatlan felújítása során elérkezik a nyílászárók kicserélésének ideje, valószínűleg a legnagyob
Elolvasom

Egyedi falióra a nappali díszítésére

Az egyedi faliórák pompás díszei lehetnek a lakásnak. Számos előnyük van, amelyeket az alábbiakban sorra ve
Elolvasom

Kérdések és válaszok: minden, amit a falpanelekről tudni érdemes 

Amikor a belső teret alakítjuk ki, akkor a bútorok mellett bizony a kiegészítőkre és a dekorációs elemekre
Elolvasom