Posztapokaliptikus kráterben szervez zenei fesztivált július közepén a Hello Wood és a Katttarzis

Posztapokaliptikus kráterben szervez zenei fesztivált július közepén a Hello Wood és a Katttarzis

A  Hello Wood és a Katttarzis által közösen szervezett Kráter elnevezésű, kétnapos nyári zenei rendezvényen komoly hazai DJ lineupja mellett olyan hazai előadók lépnek fel mint az Analog Balaton, Sisi, Lil Frakk, 6363, Kale Lulugyi és a Wavy Budapest – olvasható a szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményében.

 A program helyszíne Zalahaláp lesz, ahol az elbányászott Haláp hegy posztapokaliptikus krátere nyújtja a látványos környezetet a zenéhez július 14-én és 15-én. Az eseményt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF2023) kezdeményezésére és támogatásával rendezik meg.
    

A tájékoztatás szerint a Kráter a különleges épületeiről és alkotótáboráról ismert Hello Wood eddigi legnagyobb alkotótáborát, a Builder Summitot zárja le, ahova a világ minden tájáról gyűlnek össze az építeni vágyók. A 8 napos művészeti alkotótábor során a 200 nemzetközi résztvevő helyspecifikus, ideiglenes installációkkal és land art alkotásokkal tölti meg a bánya területét, amelyeket a fesztiválozók is felfedezhetnek majd.    
    

Emellett kifejezetten a zenei eseményre új Hello Wood alkotás is készül, egy látványos központi land art installáció, amely a nagyszínpadot rejti majd és helyet teremt a táncolásnak. Az egyedi színpadképet a Katttarzis bulikról ismert izgalmas fényinstallációk egészítik ki a még mágikusabb élmény érdekében – írják.
    

A közlemény szerint a Kráter headlinere az Analóg Balaton, akik nevéhez az utóbbi évek legnépszerűbb fesztivál live act fellépései kötődnek a hazai rap közösségben egyre meghatározóbb Lil Frakk és 6363 közös produkcióval érkeznek, emellett az egyik legizgalmasabb új felfedezett, Sisi is színpadra lép.
    

A fesztiválon fellép a cigányzenei események állandó fellépője a Kale Lulugyi. A Wavy Budapest hip-hop kollektívát egyebek mellett Co Lee, Orlando, Aminon, valamint Blaize képviseli majd – olvasható az összegzésben.
    

Mint írják, a népszerű elektronikus zenei programokat szervező Katttarzis csapata által összeállított elektronikus zenei line-upban többek között olyan nevek fordulnak meg, mint Tolo és Falcao (LavaLava), Lau, dtnb., valamint Vatsanah.
    

A kétnapos Kráter zenei esemény az elhagyott zalahalápi bánya hosszú távú hasznosításában is kulcsszerepet játszik. A fesztivál során színpadként és központi eseménytérként üzemelő installáció hosszú távon a bánya turisztikai attrakciója lesz, amely a terület rekultivációja részét képezi az EKF2023 hosszútávú régiós fejlesztési programjának – olvasható a közleményben.
    

Jegyinformáció és további részletek a programokról a rendezvény Facebook oldalán találhatók – áll az összegzésben.

Forrás: mti.hu
Fotó: facebook.com/kraterfesztival

Kapcsolódó

Metzker Viktória ezen a nyáron is a Plázsra költözik

A suliidő végére megérkezett az igazi kánikula, úgyhogy irány a Balaton! Ha pedig Balaton, akkor Siófok és
Elolvasom

Edda és Krúbi is a Plázsra csábít ezen a hétvégén

Június 14-én és 15-én sem fog unatkozni, aki a siófoki Plázst választja hétvégére. Pénteken az Edda korszak
Elolvasom

Holnap indul a ZamJam Zamárdiban

Idén Zamárdiban indul a nyár! Charlie, a Hot Jazz Band fellépésével, nyárindító tűzijátékkal, dj-kkel, akus
Elolvasom