Pro és kontra: a sarki műhely vagy nagy autószerelő hálózat?

Pro és kontra: a sarki műhely vagy nagy autószerelő hálózat?

Az autószerelő a legtöbb családnál olyan, mint a fodrász, vagy a műkörmös. Ha már kipróbáltál egyet és megszoktad, megszeretted, akkor nehezen fogsz váltani. Pedig érdemes körülnézni jobban, mert az autószerelőn több múlik, mint a fodrászon.

Az autószerelő a legtöbb családnál olyan, mint a fodrász, vagy a műkörmös. Ha már kipróbáltál egyet és megszoktad, megszeretted, akkor nehezen fogsz váltani. Pedig érdemes körülnézni jobban, mert az autószerelőn több múlik, mint a fodrászon.

Bármilyen szolgáltatást veszünk is igénybe, ha van egy bevált szolgáltató, annál legtöbbször megmaradunk. Ha idővel kiderül, hogy nem biztosan a legjobb, legügyesebb, legolcsóbb, valahogy mégis hűségesek maradunk. Pedig az autószerelő esetében érdemes mérlegelni a váltást egy nagyobb szolgáltatóra, mint például a Kwikfit, aminek országszerte több telephelyen is vár ugyanolyan minőségű szolgáltatással.

Ha a sarki műhelyt választod, ami mellett minden reggel elmész, jó eséllyel építesz személyes kapcsolatokat a szerelővel. Emlékezni fog a korábbi javításokra és a kocsi történetére, ami bizonyos esetekben hasznos lehet. Az is előfordulhat, hogy olyan közvetlen kapcsolatba kerültök, ami alapján bármikor hívhatod a szerelőt és eljön, kisegít a bajból.

A kis műhelyekben könnyebben tudsz személyes kapcsolatot építeni az autószerelővel.

nagy műhelyeknél ez a személyes vonal valószínűleg nincs meg, hacsak össze nem ismerkedsz a szerelővel, aki a kocsidat intézte. Ez sok esetben egyébként elég hasznos dolog lehet.

Amiben a nagy műhely jobb

A nagy cégeknél, mint a Kwikfit is, verhetetlen a felszerelés. A járműgyártók elég trükkösek az alkatrészekkel és sok esetben speciálisan az adott típusú járműhöz gyártott szerszámokkal lehet csak bizonyos javításokat elvégezni. A nagy cégek műhelyeinél minden típusú járműhöz rendelkezésre áll a megfelelő felszerelés.

Vannak emellett olyan speciálisabb műszeres mérések, illetve beállítások, amikhez komoly felszerelésre van szükség. Ezek a kis egy emberes műhelyekben szintén csak ritkán vannak meg.

A nagy cégeknél, mint a Kwikfit, kérhetsz olyan extra szolgáltatást, mint a kocsi házhozszállítása.

Amit biztosan csak a nagy műhelyeknél kapsz meg

A nagy műhelyek olyan grátisz szolgáltatásokat is tudnak nyújtani, amit a kis műhely nem engedhet meg magának. Ilyen lehet az ingyenes átvizsgálás, vagy visszatérő kliensek számára az ingyenes akkumulátor csere, amik a Kwikfitnél vannak.

Mivel több emberrel dolgoznak, el tudnak vállalni olyan extra szolgáltatást is, mint a kocsi házhozszállítása. Ezt a kis műhely nem tudja nyújtani.

Érdemes hát alaposan tájékozódni és ha úgy alakul, akkor váltani egy olyan szolgáltatóra, ami többet nyújt, jobb feltételekkel.

Kapcsolódó

Hogyan járul hozzá egy személyes konferencia a szakmai fejlődésünkhöz?

A Covid miatti lezárások alaposan felforgatták a konferenciák világát is. A rendezvények jelentős része az
Elolvasom

7 tipp a munkahelyi stressz csökkentésére

Számtalan oka lehet annak, hogy a munkahelyünkön nap mint nap stresszt tapasztalunk: a velünk szemben támas
Elolvasom

Energiahatékony megoldások, melyeket nem csak az otthonunk esetében érdemes bevetni

Az energiahatékonyság széles körben ismert fogalom, a hétköznapokban mégis sokszor nem tűnik kézzelfoghatón
Elolvasom