Régészeti leletekkel sefteltek, a rendőrök csaptak le rájuk

Régészeti leletekkel sefteltek, a rendőrök csaptak le rájuk

Az összehangolt akció eredményeiről egy siófoki sajtótájékoztatón számoltak be a rendőrség munkatársai.

A Siófoki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján üzletszerűen, nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást – olvasható a police.hu-n.

Az eljárás során a nyomozók a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda és a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársainak segítségével, valamint szaktanácsadók bevonásával 2023. november 16-án hét vármegyében 91 rendőr részvételével összesen 28 helyen tartottak összehangolt akciót.

A kutatások eredményeként valamennyi címen több, mint tízezer pénzérme, közel ezer régészeti tárgy – köztük fibulák, ékszerek -, tucatnyi fémkereső eszköz, két antik fegyvernek látszó tárgy, valamint mobiltelefonok és számítástechnikai eszközök kerültek lefoglalásra.

 Az akció során a rendőrök több, mint húsz személlyel szemben intézkedtek, közülük – egyelőre – három férfit hallgattak ki gyanúsítottként. A lefoglalt leletek összértéke a szaktanácsadók véleményezése alapján meghaladhatja a százmillió forintot is, az összeg pontos meghatározása szakértők bevonásával zajlik.

Az ügy részleteiről sajtótájékoztató keretében számolt be a Siófoki Rendőrkapitányság épületében dr. Fellegi Norbert r. ezredes, bűnügyi vármegyei rendőrfőkapitány-helyettes, valamint Tóth Milán r. alezredes, városi bűnügyi osztályvezető.


Forrás: police.hu
Fotó: police.hu

Kapcsolódó

Ma indul a harmadik Holtszezon fesztivál Veszprémben

A nagyszabású rendezvény idén is nívós fellépőket és előadókat sorakoztat fel egy seregnyi helyszínen. - -
Elolvasom

Egy pálos kolostor feltárása kezdődött meg Balatonszemesen

A Balaton északi és déli partján egyaránt megtalálhatóak a pálos rend működésének nyomai. Ezúttal a balaton
Elolvasom

Ma estétől lezárják Balatonalmádi központját a Fidesz frakcióülése miatt

A kormánypárt tagjai ezúttal Balatonalmádiban gyűlnek össze a parlament tavaszi ülésszaka előtt. - - J
Elolvasom