Rengeteg újítással nyitotta meg kapuit az átalakított Balaton Mozi

Rengeteg újítással nyitotta meg kapuit az átalakított Balaton Mozi

Többtíz milliós beruházással újult meg a mozi a Balaton Szabadidő Központban, ahol a csúcstechnika révén a néző úgy érezheti, életre kelnek a filmek, és részese a látványnak.

 

A 155 férőhelyes mozi premierjén sikerfilmekkel lepték meg a nagyérdeműt, csütörtökön este. Hári Lenke alpolgármester örömmel szól arról, hogy a 21. századi mozi a környék lakosságát is szórakoztatja. Világszínvonalú vetítőrendszer, 7.1-es hangzás, vadonatúj hangfalak és megvilágítás, új 3D-s szemüvegek, a korábbinál nagyobb és ívelt vászon, mindemellett visszafogott elegancia, tökéletes összhangban a mélykék, fekete és sötétszürke színek a nézőtéren, ez jellemzi a teljesen megújult Balaton Mozit Balatonfüreden. A felújítást az önkormányzat támogatásával  Pálffy Géza, a Balaton Mozi ügyvezetője valósította meg.

 

A mozi 2004-ben épült, évente 30-50 ezer látogatója van, a 15 év alatt elhasználódott, az elmúlt egy hónapban felújították kívül-belül. Kicserélték a kárpitot, új és kényelmes székeket helyeztek el, az ülőhelyek megközelítése kényelmesebb lett, a lépcső mellett megvilágított korlát is segíti a nézőket. Átalakították a jegykiadó rendszert, így jegyet honlapról lehet foglalni, vásárolni, portáljuk dinamikus és friss lett, az előcsarnokban három monitoron vetítik az előzetes híreket, és egyéb információkat.

-Azt a technikát alkalmazzuk, ami a világon elvárás New Yorktól Tokióig – szögezte le az ügyvezető, aki 2006 óta vezeti a mozit. Pálffy Géza a csütörtöki átadáson felidézte, a mozik a rendszerváltás után magukra maradtak, illetve önkormányzati tulajdonba kerültek, nagy részük megszűnt, csak a nagyobb városokban működtek tovább. Balatonfüreden az országban elsőként vettek mozigépet. Az emberek napjainkra visszaszoktak a mozikba, amelyek a kultúrában meghatározó szerepet töltenek be.

 

Forrás: veol.hu   Fotó: balatonfured.hu

Kapcsolódó

Siófokon is elindul az e-rollermegosztó szolgáltatás

Egy második magyar városban, Budapest után Siófokon is elindítja közösségi rollermegosztó szolgáltatását sz
Elolvasom

Megkezdődött a Magyar Tavak Fesztiválja

Gálakoncerttel kezdődött meg a Magyar Tavak Fesztiválja péntek este Kápolnásnyéken a Csajághy Laura Szabadt
Elolvasom

Környezettudatosságban Veszprém európai viszonylatban is az élvonalban van

Sikerült megvalósítani azt az uniós célkitűzést Veszprémben, amely a város minden lakosára 25 négyzetméter
Elolvasom