Segítség az álláskeresési stratégia megalkotásához

Segítség az álláskeresési stratégia megalkotásához

Bár az álláskeresés során már félsikert jelent, ha megvan az elhatározás a munkahelyváltáshoz, de ahhoz, hogy elnyerjük a kiszemelt állást, elengedhetetlen egy jó stratégia megalkotása, amelyhez az első lépés annak a meghatározása, hogy milyen feladatokat végeznénk szívesen, és mihez van meg a megfelelő tudásunk. 

Majd ezeknek az információknak a mentén haladva megkezdhetjük a céljaink felállítását. Gondoljuk át, hogy mit szeretnénk elérni mondjuk 5 éven belül, és melyek azok a tényezők, amelyek fontosak számunkra a napi munkavégzés során. Ilyen lehet például a rugalmas munkaidő vagy a home office lehetősége. 

Ennek köszönhetően pedig könnyebben ki tudjuk majd szűrni és válogatni azokat a lehetőségeket mondjuk a Kecskemétállás https://kecskemetallas.hu/allasok/egyeb-munkalehetoseg aloldaláról, amelyek a leginkább megfelelőek a számunkra.

Szánjunk kellő figyelmet az önéletrajz és az online profilok elkészítésére!

Mivel a munkaadók az önéletrajzunkkal vagy a LinkedIn profilunkkal találkoznak majd legelőször, ezért semmiképpen sem szabad megfeledkeznünk ezeknek a naprakészen történő tartásáról.

Fontos, hogy mindig adjuk hozzájuk a legutolsó munkakörünket és a feladatainkat, illetve frissítsük a profilképünket! A munkáltatók ugyanis nem a 10 évvel ezelőtti munkatapasztalatainkra kíváncsiak, hanem arra, hogy mennyire naprakész a tudásunk.

Továbbá érdemes azokból a készségekből is mazsolázni, amelyek a kiszemelt munkakörhöz tartozó hirdetésekben rendszeresen szerepelnek. Az ATS-szoftverek ugyanis ezeket keresik elsőként a beküldött pályázatokban, és ha nem találnak bennük eleget, akkor kiszelektálják őket. 

De azt ne feledjük, hogy ezeket kizárólag akkor szabad feltüntetnünk, ha valóban mi is rendelkezünk velük. A későbbiekben úgyis kiderül majd előbb-utóbb, hogy füllentettük. Ahogy a mondás is tartja: a hazug embert előbb utolérik, mint a sánta kutyát.

Írjunk ütős bemutatkozást!

A fentebb említett tanácsok megfogadásával 99%-ig biztos, hogy továbbjutunk majd a következő körbe, ami vagy egy telefonos, online vagy egy személyes interjú. Ezeken pedig a „Meséljen magáról” kérdés szinte mindig az elsők között hangzik el, és mivel ez a pár perc is sorsdöntő lehet, így érdemes már otthon alaposan átgondolni, hogy milyen információkat osztunk meg magunkról. 

Végül pedig ne feledkezzünk meg a nyomon követésről! 

Elég ritka az, hogy valaki egyik pillanatról a másikra állást talál. A statisztikák szerint a legtöbbeknél az álláskeresés akár fél évig is elhúzódhat, amely során rengeteg információ fog felhalmozódni a jelentkezésekkel kapcsolatban. 

Abban az esetben pedig, ha ezeket nem rendszerezzük és nem követjük nyomon, akkor könnyen előfordulhat, hogy figyelmetlenségből kétszer is jelentkezünk ugyanarra a pozícióra. Készítsünk tehát egy, a megpályázott pozíció nevét, leírását, valamint a jelentkezés dátumát tartalmazó táblázatot, amelyben ha gondoljuk, akár feljegyezhetjük még az interjúk dátumát, valamint a toborzó elérhetőségét.

Kapcsolódó

Készüljünk székekkel a kertünk berendezésére! 

Igaz, még javában itt a tél, de már jöhetnek olyan napok, amikor kellemesebb az időjárás és esetleg egy tak
Elolvasom

Érdemes hőszivattyúval fűteni?

Manapság egyre elterjedtebb a hőszivattyú. Ez azért lehet, mert egy igen gazdaságosan üzemeltethető berende
Elolvasom

Természet inspirálta víztisztítási módszer

Talán te is hallottad már, hogy számos nagyváros víztisztításában a természet nyújtotta lehetőségek nagyon
Elolvasom