Siófokiak nyerték az országos virágosítási verseny különdíját

Siófokiak nyerték az országos virágosítási verseny különdíját

Siófokon, helyi virágosítási versenyek dobogóinak minden szintjén álltak már, különdíjakat is zsebeltek már be, országos megmérettetésen azonban most indultak először és a siker rögtön jött is. Németh Zoltán és családjának Siófok Kiliti városrészében található kertje érdemelte ki a „legszínesebb növénykavalkád” különdíjat idén.

Csaknem 2500 nevezés érkezett a Magyar Turisztikai Ügynökség „Virágos balkonok, virágos kertek” pályázatára az ország minden tájáról, de egész Somogy megyéből csak Németh Zoltánékat díjazta végül a zsűri. Az oklevél mellé Borbás Marcsi és Bálint gazda egy-egy könyve járt, valamint egy 100 ezer forintos kertészeti utalvány.

Bizonyos, hogy nem fog nehézséget okozni Némethéknek, hogy mire költsék a kertészeti bónokat. Aki benéz kertjükbe a kiliti Vörösmarty utcában, az ebben nem fog kételkedni. Ahogy a díj kiosztója is megfogalmazta, aligha képzelhető el ennél színesebb növénykavalkád.

Tizenkét éve alakult ki a kertünk, udvarunk, minden évben hozzáteszünk valamit; amerre járunk, itthon és külföldön, ötleteket “lopunk” – magyarázta Németh Zoltán, aki feleségével együtt gondozza a növényeket, de a gyerekeik is besegítenek. Kell is, hiszen ahogy mondták, csak az öntözés nyáron naponta egy-másfél órát vesz igénybe. Kertészre nincs szükségük, maguk csinálnak mindent, ez a hobbija férjnek és feleségnek, és egyikük sem szakember: Zoltán autóértékesítő, párja pénzügyi területen dolgozik.

Folyamatosan próbáljuk még színesebbé tenni a kertet, növényeket szaporítani, ami vagy sikerül, vagy nem. Sok leanderünk van, de ez esetben is a fő szempont, hogy minél több fajta, több szín legyen – így a különdíjas páros. Selyem mirtuszok, mexikói narancsvirág, örökzöld magnólia – ezek a Németh-udvar legkülönlegesebb példányai, elmondásuk szerint. És nem csak dísznövények férnek meg a kertjükben, hanem mellettük az uborka, a paradicsom is. Elárulták azt is: idén „átengedik másnak” a siófoki virágosítási verseny díjait, mivel arra ezúttal nem neveztek.Forrás és fotó: siofoki-hirek.hu

Kapcsolódó

Mesterséges Intelligencia Stratégia és drón kompetenciaközpont a füredi Infotér konferencián

Az elkövetkező időszakot a digitalizáció és zöld átmenet fogja jellemezni - emelte ki az innovációs és tech
Elolvasom

Durva árverseny a csopaki kikötőért

Éles árverseny alakult ki a csopaki kikötőért: a szerdán záruló árverésen 52 millió forintról indult a lici
Elolvasom

A Balaton körül gördeszkával egy jó ügyért

Négy napba telt Horváth Renátónak a Balaton körbedeszkázása. A producer a koronavírus zeneiparra gyakorolt
Elolvasom