Sokak számára dilemma, de van jó megoldás: így tárold a kerékpárt!

Sokak számára dilemma, de van jó megoldás: így tárold a kerékpárt!

Kis lakás, nagy lakás, pince, lépcsőház, garázs – az emberek több helyen, többféle módon tárolják a kerékpárjukat. Azonban akár egy új bringának a megvásárlásával, vagy esetleg költözést követően felmerülhet időről időre a kérdés, hogyan módosítsa az ember az addig bevált kerékpártárolási szokását, hogy az még praktikusabb legyen? 

Pár dolog, amit érdemes végiggondolni, mielőtt megtaláljuk a kerékpár tárolásának megfelelő módját

Sokan vannak, akik a bringát használaton kívül csak betolják a sufniba, a garázsba vagy a lépcsőházba, de nem biztos, hogy minden szempontból megfelelő ez a megoldás, és lehet, hogy nem is méltó kedvenc barátunkhoz. Több esetben érdemes végigvenni a tárolás lehetséges módjait, és azok közül a legjobbat választani.

Biztonsági szempontból – például – sokkal jobb, ha szervezetebb keretek között biztosítjuk bicajunk számára a neki méltán járó pihenőidőt. Mennyivel jobb, ha akármilyen helyiségben is, biztonságosan lezárva a tartójához rögzítjük.

A helytakarékosság sem utolsó szempont, és érdemes emiatt is végiggondolni a bringák optimális tárolásának módozatait. A rendelkezésünkre álló tér soha nem elég – ezt általánosságban elmondhatjuk magunkról, talán mindannyian. Emiatt is érdemes, ahol és amikor tudjuk, meghatározott rendszerben tárolni a dolgainkat, így a bringát is. Ehhez segít hozzá a praktikusan, speciálisan kerékpár tárolására kialakított tartók valamelyike. A Kerekparom.hu: Kerékpár Webshopnál kapható biciklitartók segítenek minden háztartásban megoldani a kerékpár tárolásának a kérdését. 

A jól átgondolt és sajátos preferenciák figyelembevételével választott tárolótípus biztonságos védelmet ad kedvenc barátunknak, emellett azt is biztosítja számunkra, hogy a bringa elhelyezése rendszerezett keretek között történhessen. Így bármelyik helyiségben is helyezzük el a kerékpárt, nem kell a zsúfolt és rendetlen benyomástól tartanunk. 

Praktikus megoldások a kerékpár tárolására

Amennyiben kellő tér áll a rendelkezésünkre a bringák tárolására, akkor nem feltétlenül szükséges cél a helytakarékosság, így a talajra elhelyezett tárolók is megoldást jelenthetnek a kerékpárok tárolására. Ha esetleg másokkal közös helyiségben, esetleg garázsban, mélygarázsban szükséges tartani a bicajt, akkor érdemes olyan tárolót választani, amelyhez lezárva biztonságban tudhatjuk kerékpárunkat. 

Amennyiben helyszűkében vagyunk, érdemes a bringa tárolására alkalmas, falra szerelhető változatban vagy plafonra helyezhető kerékpárliftben gondolkodni. Ez utóbbi például kiváló megoldás lehet azokban az esetekben, amikor kétkerekű barátunkkal a lakásunkat szeretnénk díszíteni. 

Összefoglalva azt mondhatjuk, hogy ha jól átgondoljuk és megvalósítjuk a kerékpárok tárolásának módját, akkor lehetőségünk lesz arra, hogy a bringa használata minden szempontból praktikus elemként épüljön be életünkbe.

Hirdetés

Kapcsolódó

Szlovén vezetőedző váltja elődjét a Siófok KC élén

Hétfőn távozott a Siófok KC női kézilabdacsapat vezetőedzői, illetve másodedzői posztjáról Danyi Gábor és Z
Elolvasom

Hirdetés

Jövőre is átteker Füreden a Giro d’Italia

Budapest-Visegrád etappal veszi kezdetét május 6-án, majd egy fővárosi időfutam és egy Kaposvár-Balatonfü
Elolvasom

SUP tippek őszre – erre figyelj oda

A nyár elmúltával nem kell a SUPokat elrakni, ősszel is remek vízi sport, ami ha néhány tippet betartunk, n
Elolvasom