Sokan választották a MÁV-ot és a “Kajla útlevelet” balatoni utazásaikhoz

Egész nyáron kitartott a balatoni utasforgalom növekedése. A nyári menetrendi időszakban összesen 1 millió 653 ezer utas választotta a vasutat a balatoni utazásához.

A tavalyi azonos időszakhoz képest 115 ezer fővel, azaz 7,5 százalékkal nőtt az utasszám.  A menetrendek negyedét online váltották meg a nyaralók, akik megkedvelték a Balaton expressz szerelvényen elérhető étkezőkocsi-szolgáltatást is. Balatoni kerékpárjegyet 27,5 ezer biciklis váltott ki. Jellemzően a Balaton és saját lakóhelyük között utaztak a pihenni vágyók, az utasok kisebb részét, mintegy harmadát tették ki a tó körüli települések közti ingázások.

Legtöbben a Déli Pályaudvar és Siófok között utaztak, ám népszerű volt a Balatonfüred és a Déli, valamint a Déli és a Zamárdi közötti viszonylat is. Ezeken túl sokan választotték úti célként Balatonlellét, Balatonalmádit és Balatonföldvárt is.

 

Népszerű volt a nyári szünetben futó “Hol vagy, Kajla?” program

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint gyerekek tízezrei vettek részt a programban, amelynek keretében 200 ezer pecsétet gyűjtöttek és 10 millió kilométert vonatoztak a lurkók, és amelynek célja az volt, hogy a lehető legtöbb általános iskolás megismerje és családjukkal beutazhassa Magyarországot és minél több élményt gyűjthessen a nyári iskolai szünetben. A gyerekek 370 helyen szerezhettek pecséteket nyári utazásaik során különböző magyarországi látnivalóknál, “Kajla útlevelükbe” összesen 200 ezer pecsétet gyűjtöttek össze, 50 ezer ingyenesen feladható képeslapot kaptak.
Az utazást megkönnyítve júliustól a “Kajla útlevéllel” az alsó tagozatos diákok ingyen, kísérőik pedig kedvezményesen utazhattak a MÁV és a GYSEV vonalain, illetve a Mahart és a Bahart egyes járatain.

Július 1-jétől augusztus 31-ig a vasúton összesen több mint 100 ezer ingyenes “Kajla jeggyel” 10 millió utaskilométert tettek meg a családok, a Mahart és Bahart hajójáratain pedig 6100 ingyenes utazást tettek a Dunán és a Balatonon.
A programhoz készült egy mobilalkalmazás is, amelyet csaknem 80 ezren töltöttek le, ennek segítségével a gyerekek megyénként két-két nevezetességet ismerhettek meg készségfejlesztő és ismeretterjesztő játékokon, videókon keresztül.

 

Forrás: mti.hu, vg.hu   Fotó: NIF Zrt.

Legfrissebbek

Kövess minket!

Programajánló