Túljelentkezés és rekord közeli fogások a somogyi horgászversenyeken

A szokásosnál is eredményesebb főidénytől búcsúznak a helyi egyesületek, de horgászkörökben az ősz is kiemelkedő érdeklődésre tart számot Somogyban – Fülöp József, a megyei horgász szövetség elnöke szerint.

Az egyik szerencsés horgász 18,2 kilós pontyot fogott a nyáron, ezzel a teljesítményével a 18,47 kilós tórekordot ostromolta – mondta Tormási István, a nagyberki Tógazda Zrt. Horgászegyesület titkára. Amurból néhány 14-15 kilós példányt is akasztottak, s a harcsázók sem panaszkodhattak, a nyáron 50-60 kilós halakat fogtak. Az eddig kiemelt legsúlyosabb ragadozó 70 kilót nyomott – írja a Sonline.

A tavaszi, ötödik harcsafogó versenyen a túljelentkezés miatt nem mindenki indulhatott, ezért idén szeptemberben is lesz harcsaverseny. A főszervezők a bojlisokról sem feledkeztek meg, október 17-20 közötti időszakra tűzték ki az erőpróbát.

A Horgász Egyesületek Somogy Megyei Szövetsége 2017-ben 14 702 tagot számlált, tavaly 17 710-et, s idén szeptember másodikán 16 319 regisztrált tagjuk volt, számuk az év végig minden bizonnyal nő még. Fülöp József elnök szerint előre borítékolható a 2019-es idény sikere. A horgászturisták az ősszel rendszeresen visszatérnek a somogyi tavakra, s a kiválóan megszervezett horgászversenyek és táborok sok tizen- és huszonéves fiatal érdeklődését felkeltették, így az utánpótlást tekintve a megyében van ok a bizakodásra.

 

Forrás: infostart.hu   Fotó: balatonfishing.hu

Legfrissebbek

Kövess minket!

Programajánló