Strandfejlesztések kezdődtek Keszthelyen

Strandfejlesztések kezdődtek Keszthelyen

Teljes átalakítás előtt áll a Városi Strand Keszthelyen. Az ősz folyamán grandiózus fejlesztés veszi kezdetét, hogy a 2021-es turisztikai szezont már megújult külsővel fogadhassa a fürdőhely – mondta Nagy Bálint, polgármester a projekt sajtótájékoztatóján.

A több mint 3 hektáros napozó zöldterülettel  rendelkező Városi Strand számos kikapcsolódást,sokféle szolgáltatást kínál. Keszthely központi strandja már az 1800-as években is ismert volt. Folyamatos bővítése, fejlesztése tette egyre népszerűbbé. A Terület és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán elnyert 100%-ban támogatott, közel 290 millió forintból újabb fejlesztések, korszerűsítések valósulhatnak meg. A korábbi ciklusban elnyert pályázatról és a beruházásról tartott sajtótájékoztatót Nagy Bálint polgármester a kivitelezési terület átadásakor.

“Az  volt a célunk, hogy a Városi Strandon egy olyan attrakció fejlesztést hajtsunk végre ami a jövő évre, a jövő szezonra el tud készülni egyrészt. Másrészt elsődlegesen nem infrastruktúra fejlesztésről szól- nem térköveket meg utakat akarunk építeni – hanem olyan attrakcionális elemeket akár a parton, de leginkább a vízre telepített attrakcionális elemeket, amitől azt várjuk, hogy az ideérkező keszthelyi illetve távolabbról ideérkező embereknek örömet és elégedettséget fog okozni.” – mondta el Nagy Bálint.

A tervezett fejlesztés hozzájárul a térség turisztikai arculatának erősítéséhez és a látogatottság növeléséhez. A beruházás részeként a strand hátsó bejáratánál lévő 403 nm-es fogadóépület is megújul. Pénztár, elsősegély ellátó hely , vizesblokk, akadálymentes W.C. ,tárolók és ajándékbolt kerül kialakításra.

“Megfelelő kerékpár tároló lesz kialakítva ill. ami szerintem a legnagyobb érdekesség vagy legnagyobb vonzerőt fogja reményeim szerint elérni majd, az egy stégnek az elhelyezése,megépítése lesz közvetlenül itt a vízparton ill. a vízre telepített különböző attrakcionális elemek. Amik a legkisebbektől a legnagyobbakig bízom benne, hogy örömet fognak majd okozni.” – adott tájékoztatást a polgármester.

Megújul továbbá a strand középső részén található régi, lapos tetős épület is. Az épületben lesz bab-mama szoba, gyermekjátszó és animációs helyiség, családbarát öltözőkabinok és a vízimentők részére egy pihenőhely.  Az épületben kap helyet a strandkönyvtár is. A sportpályák oldalán készül egy új építésű vizesblokk és egy akadálymentes W.C. Kibővítésre kerül a meglévő napelemes rendszer is. A Városi Strand fejlesztésével egy időben, szintén pályázati forrásból kezdődik meg a Libás strand vizes blokkjainak felújítása és a Helikon Strand bejárati fogadóhelyének teljes felújítása is. A fejlesztések befejezésének határideje: 2021. május 31.


Forrás: tvkeszthely.hu
Hirdetés

Kapcsolódó

Az Orion űrhajóról mintázták a balatonszéplaki üdülő épületét?

Az urbánus legenda úgy tartja, hogy az itthon is nagyot futott, '60-as évekbeli science fiction sorozat leg
Elolvasom

Hirdetés

Őstenger éled újjá Veszprémben

Új turisztikai attrakciót avattak a veszprémiek. A Sintér-árokban található alagút eddig elhanyagolt falai
Elolvasom

Közeleg a balatoni dugók vége?

A 8-as négysávosítása és a 82-essel történő összekapcsolása mellett a jövőbeli tervek között szerepel egy g
Elolvasom