Szeretsz kirakózni? Akkor ezek a kiegészítők tetszeni fognak!

Szeretsz kirakózni? Akkor ezek a kiegészítők tetszeni fognak!

A kirakózás nemcsak gyerekeknek való játék, nagyon sok felnőtt is szívesen kirakózik, mivel ez kikapcsol, megnyugtat. Ahhoz azonban, hogy professzionális szintre emeljük e tevékenységet, jól jön néhány kiegészítő is. Mutatjuk, milyen lehetőségek vannak!

Miért érdemes kiegészítő termékeket választani a kirakózáshoz?

A gyerekkor egyik kedvelt játéka a kirakó, de még a kisiskolások is szívesen puzzle-öznek. Ami meglepő, hogy felnőttkorban sem hagy alább a lelkesedés a kirakózás iránt, sőt, sokan hobbiként űzik ezt a tevékenységet.

Számukra megnyugtató lehet, hogy a hosszú napokon, heteken át készült, több ezer darabos kirakó nem tűnik el nyomtalanul, hanem ki lehet tenni a falra. Ehhez azonban szükséges pár dolog, ilyen kirakó kiegészítők a Compaya társasjáték- és puzzle-bolt kínálatában is megtalálhatók.

A kirakózás szerelmesei nagyon megnyugtatónak találják, ha napi pár órát rakosgathatják a kép kis darabjait, ez számukra kikapcsolódás. Ha nem idegeskedni akarunk közben, hanem szórakozni, akkor bizony érdemes kiegészítő termékeket is beszereznünk.

És hogy mi lesz az elkészült mű sorsa? Ez sok mindentől függ, de ha megvannak a kellő kiegészítők, akár a falra is tehető a kész puzzle.

A puzzle-ragasztó használata

Az egyik legnépszerűbb termék a kirakó-kiegészítők között a puzzle-ragasztó, amelynek segítségével az összeillesztett darabkákból készült képet rögzíthetjük. Egy vérbeli játékos el sem kezdi a kirakózást enélkül. 

A kirakóragasztó többféle kivitelben is kapható, a tubuson rajta van, hány darabos kirakóhoz ajánlják. Használata nem bonyolult, mégis, aki kezdő e téren, kissé félve fog neki a műveletnek.

Ha kész a puzzle, akkor a kép felőli oldalra kell rányomni a ragasztót, majd egyenletesen eloszlatni. Ehhez használhatunk szivacsot, vastagabb ecsetet vagy kartonpapírt is. Ne ijedjünk meg, ha az illesztések mentén befehéredik a kirakó, ez természetes dolog.

1-2 óra elteltével, mikor a ragasztó megszárad, a kép ismét ragyogó lesz, és most már alkalmas arra, hogy egyben maradjon. Feltehetjük a falra, kereteztethetjük is.

A kirakószőnyeg és szortírozódoboz

Másik nagyszerű találmány a puzzle-ök készítéséhez a kirakószőnyeg, amely szintén beszerezhető a Compayánál. Itt akár a 3000 darabos puzzle-höz is találunk megfelelőt. Aki szokott kirakózni, jól tudja, mennyire nehéz olyan helyet találni a lakásban, ahol nincs útban a félkész állapotban lévő remekmű.

A kirakószőnyegen jobban megy a munka, a kis puzzle-darabkák pikk-pakk a helyükre kerülnek.

Pláne, ha még egy szortírozódobozunk is van a munkához! A puzzle szortírozóban könnyedén tudjuk csoportosítani a darabkákat szín szerint, így a kép hamarabb elkészülhet.

Amikor tehát legközelebb kirakót vásárolunk – és mivel hamarosan itt a karácsony, miért is ne tennénk -, gondoljunk arra is, hogy kiegészítő termékeket is válasszunk mellé. Akár magunkat szeretnénk meglepni a puzzle-lel, akár gyermekünket, a ragasztó, a kirakószőnyeg és a puzzle-szortírozó is nagyon hasznos választásnak bizonyul majd.

Kapcsolódó

Mire figyeljünk szórópisztoly választása során?

Az autó festése során rengeteg eszközt használunk, hisz a tökéletes munkához több speciális megoldásra is s
Elolvasom

Minden, amit a mechanikus kesztyűről tudni érdemes!

A mechanikus, más néven taktikai kesztyűk története nem túl régre nyúlik vissza, ennek ellenére igen sikere
Elolvasom

Hogyan válasszunk CBD-olajat?

A kannabiszolaj egyre nagyobb népszerűségre tett szert az utóbbi időben, aminek következtében a kínálat is
Elolvasom