Szülés előtti teendők

Szülés előtti teendők

Akár az első, akár a negyedik gyermekedet várod, a szülés az érzelmek hullámvasútja lehet – egyszerre érzel hatalmas boldogságot, de rendkívül kimerült is vagy közben. Aztán a kórházból hazaérve az első pár hónap maga lesz a káosz, mivel meg kell szoknod neked, a párodnak és a picinek is ezt az új helyzetet. De ne félj, idővel minden kialakul majd! Ahhoz, hogy felkészülve várjátok a baba érkezését, a mai cikkünkben összeszedtünk néhány olyan dolgot, amit mindenképpen meg kell tennetek a szülés előtt.

Szerezzétek be és szereljétek össze a szükséges felszereléseket!

Mielőtt a baba megérkezik, bizonyos dolgokat meg kell vásárolnotok, össze kell szerelnetek, és nem árt őket tesztelni sem, hogy megbizonyosodjatok arról, működnek-e, valamint tudjátok-e használni őket. Mi szilárdan hiszünk a “kevesebb néha több” filozófiában, amikor a babafelszerelésekről van szó. Az elengedhetetlen kellékek közé tartozik a megfelelően felszerelt autósülés és egy biztonságos hely az alváshoz, például egy bölcső vagy egy kiságy, amelyet beszerezhettek akár a Bubbaland.hu bababútor kínálatából is. 

Ételek előre elkészítése és lefagyasztása

A szülés esedékessége előtti hetekben javasoljuk, hogy fontold meg az általatok fogyasztott ételek előre elkészítését és lefagyasztását! Ez remek módja annak, hogy kicsit megkönnyítsd a dolgod a kórházból való hazajövetel utáni kezdeti időszakot. Ne akkor kelljen kínlódni a főzéssel, amikor már ott lesz a pici!

Váltsd ki a szükséges gyógyszereket!

Ha te vagy a párod rendszeresen szedtek bizonyos gyógyszereket, vagy tudod, hogy a jövőben szükség lesz valamilyen készítményekre, akkor mindenképpen szerezd be a hozzájuk szükséges recepteket, és váltsd ki őket még a baba születése előtt!

Tegyétek bababiztossá a házat!

Bár erre leginkább akkor lesz szükség, amikor már a pici elkezd mozogni, de nem árt időben elkezdeni a felkészülést. Helyezzetek el például biztonsági rácsokat a ház azon részére, amelyet veszélyesnek ítéltek meg, hogy elzárhassátok a gyerkőc elől! 

Aztán javasoljuk még, hogy helyezettek el azokba a konnektorokba konnektorvédőt, amelyek elérhető magasságban vannak neki, mivel a babák kíváncsisága nem ismer határokat. 

Emellett érdemes lehet felszerelnetek szekrény- és fiókzárakat is, hogy nehogy kipakolja a bútorok tartalmát. Végül pedig ne feledkezzetek meg a sarok- és élvédőkről sem, hogyha véletlenül elveszítené az egyensúlyát, akkor nehogy olyan helyre essen, amit nem tud sérülés nélkül megúszni!

Töltsetek együtt egy kis időt a pároddal!

Bár örömben és boldogságban úsztok, hogy végre megtapasztalhatjátok a szülőség örömeit, de a szülés előtti időszak az utolsó lehetőség arra, hogy kettesben töltsetek el egy kis időt. Vannak, akik ilyenkor nyaralni, vagy „babymoon”-ra mennek. Ha nektek van módotok, időtök és energiátok erre, akkor hajrá! 

Arra azonban mindenképpen ügyeljetek, hogy a terhességnek olyan időszakában menjetek, amikor még biztonságos az utazás. De nem muszáj feltétlenül elutazni otthonról ahhoz, hogy együtt töltsetek egy kis minőségi időt.

Kapcsolódó

Vajon kizárólag esztétikai döntés a szemhéjplasztika?

A kor előrehaladtával, ahogy a testünk számos pontján, úgy a szemünk környékén is meglátszik az idő kímélet
Elolvasom

Meztelenség a filmkockákon – az erotika megjelenése a filmtörténetben

Az első filmes csók még botrányt kavart. Manapság pedig már nem létezhet film nélküle, akkor sem, ha nem ro
Elolvasom

A Pokémon-őrület soha nem érhet véget!

Némi költői túlzással, de amióta világ a világ, a Pokémonok velünk vannak. Népszerűségük valamiért hihetetl
Elolvasom