Te lennél szobafestő?

Te lennél szobafestő?

Sok olyan hétköznapi szakma van, amely ügyességet, kreativitást igényel: ilyen például a szobafestő is. Bár egyre többen állnak neki manapság saját kezűleg otthonuk kifestésének, azért jobb ezt a feladatot is profi szakemberre bízni.

Ha pedig ezt nem szeretnéd, mert nem tartod költséghatékonynak, van egy ötletünk: végezz el te magad egy ilyen képzést! A TanfolyamGURU.hu szobafestő képzések sokaságát gyűjtötte össze, itt egy helyen megtalálsz minden információt ezzel kapcsolatban. Nézzünk egy-két érdekességet!

Ki jelentkezhet szobafestőnek?

A megújult szakképzési rendszer egyre inkább elnyeri az emberek tetszését, akik siratták a régi OKJ-t, azok is belátják, hogy most is lehet gyorsan és könnyen kitanulni egy-egy szakmát. Elég csak annyit tenni, hogy kinézzük, a mi városunkban – vagy annak közelében – hol hirdetnek felnőttképzési tanfolyamokat, felkeressük az intézményt és jelentkezünk.

A TanfolyamGURU.hu oldal abban lehet segítségünkre, hogy megmutatja, hol érdemes érdeklődnünk, mely városokban milyen tanfolyamok indulnak. Szobafestő képzést például igen sok helyen hirdetnek – többek közt Kaposváron is – itt ajándékként a mázolási alapismereteket is megtanítják.

Ehhez a tanfolyamhoz nem is kell érettségi, elég az alapfokú végzettség megléte. Persze van egészségügyi alkalmassági követelmény – hiszen nap mint nap létrára kell majd mászni, és szükséges a pályaalkalmassági vizsgálat is. Itt azt nézik többek közt, hogy nem színvak-e az illető.

Ha minden feltételnek megfelelünk, akár azonnal el is kezdhetjük a tanulást. Érdeklődjünk mindig az adott intézménynél, mikor indul a tanfolyam, mennyi ideig van lehetőség a becsatlakozásra!

Hogyan zajlik egy ilyen képzés?

A szobafestő tanfolyam 3 és fél hónapot vesz majd igénybe, jellemzően az órákat hétvégenként tartják, így munka és család mellett is lehet tanulni. Vannak elméleti és gyakorlati órák is – ez utóbbiak nyilván izgalmasabbak.

Itt megtanítják, hogyan kell a felületeket megóvni, díszíteni: ez az építőipari tevékenységek leglátványosabb része. A hagyományos és a modern technikákat is megismertetik az oktatók a tanulókkal, a különféle eszközök és gépek használata is bemutatásra kerül, illetve a felületdiagnosztizálást is megtanítják.

Elméleti tananyag a tűz- és balesetvédelem, valamit a színelmélet, de szakmai számításokat is kell majd végezni.

Mi történik a szobafestő tanfolyam elvégzése után?

A képzőintézmények tanúsítványt állítanak ki, ezzel az akkreditált vizsgaközpontokba kell jelentkezni vizsgára. Ha az sikerül, megszereztünk egy részszakmát – folytathatjuk a tanulmányainkat, kitanulhatunk egy kapcsolódó szakmát, vagy el is helyezkedhetünk.

Azoknak is érdemes jelentkezniük, akik ezzel szeretnének hosszú távon foglalkozni, az építőiparban helyezkednének el, és azoknak is, akik gyorsan szeretnének kitanulni egy olyan szakmát, amellyel jól lehet keresni.

Azoknak is ajánljuk a szobafestő tanfolyamot, akik szívesen festenének hobbiból, kedvelik a DIY díszítést, de professzionálisabb szinten akarják ezt végezni.

Kapcsolódó

A vízálló laminált padlókról röviden

A padlóburkolatok között nagyon sok eltérés lehet. Nem csupán megjelenésükben, mintázatukban, hanem anyaguk
Elolvasom

Egy robotpilóta időt spórol neked a marketingben is!

Már nem álom, hogy akkor is pénzt keress, amikor éppen nem dolgozol. A marketing automatizálása éppen ezt j
Elolvasom

Ezekben tud segíteni egy kiváló online marketing szakember

Egy online marketing szakember profi a maga területén, épp ezért nyugodtan kérhetjük a segítségét, ha haték
Elolvasom