Te tudod, hogy mi a kamionsofőrök elengedhetetlen kelléke?

Te tudod, hogy mi a kamionsofőrök elengedhetetlen kelléke?

Ha valaki laikusként gondol bele, akkor minden bizonnyal rengeteg eszköz jut eszébe, ami nélkül ő maga biztosan nem indulna útnak. Persze fontos, hogy legyen elegendő tartalék víz, étel, és a személyes okmányok sem hiányozhatnak. Sőt, még a kamion kellékei, cserealkatrészek, pótkerekek és bizonyos szerszámok sem maradhatnak ki a pakkból.

De persze csak az igazán profi, hivatásos sofőrök tudják, hogy akad egy viszonylag apró tárgy, amelynek használata számtalan nehézségtől és kellemetlenségtől menti meg a használóját. Sőt, egyenes segít abban, hogy minél költség- és időhatékonyabban tudja végezni a sofőr a munkáját. Éppen ezért a mai cikkünkben a kamionos navigációt vesszük górcső alá.

Térkép nélkül egy tapodtat sem?

Persze az egyik legfontosabb paraméter ahhoz, hogy munkát vállalj a Sofőr állás kamionos állásokat kínáló oldalán az, hogy meglegyen a megfelelő kategóriájú jogosítványod, de ez közel sem jelent automatikusan sikeres munkavégzést.

Hiszen ahhoz, hogy a lehető leghatékonyabban és legpontosabban tudd elvégezni a rád bízott feladatot, tudnod kell, hogy merre indulj, milyen úton haladj, mit kerülj el.

Sokan esküsznek arra, hogy papír alapú térkép nélkül nem indulnak el, ami rendben is van, hiszen bármikor befuccsolhat bármilyen eszköz. Ez azonban elég ritka, így csak a térképre, vagy akár egy sima Google Mapsre hagyatkozni hivatásos sofőrként igencsak amatőr húzás lenne. Ezért mutatjuk, hogy a megfelelően profi navigáció miben lehet a segítségedre.

Mit tud egy ideális kamionos navigáció?

Ma már egyetlen cég sem szereti, ha a sofőrje kísérletezik, vagy úttalan utakon bóklászik, hiszen az a legfontosabb, hogy a legrövidebb időt alatt, a legrövidebb útvonalon juttassa el a rakományt egyik pontból a másikba. Ehhez pedig szükség van a következő információkra:

  • az aktuális forgalmi helyzetre, balesetekre, torlódásokra,
  • az adott útvonalon található súly-, méret- és egyéb ideiglenes korlátozásokra,
  • a megfelelő kerülőutak kiválasztására,
  • a közelben lévő pihenőparkolók és benzinkutak helyzetére, nyitvatartására és egyéb hasznos tudnivalókra,
  • a sebességmérő kamerák helyzetére.

Mivel egyetlen sofőr agya sem káptalan, sőt, az információk is folyamatosan változnak, ezért a kamionos navigáció igénybevétele lesz az optimális megoldás!

Légy felkészült!

Ha már minden adott, ahhoz, hogy kamionsofőr légy, akkor ne baltázd el azzal a Sofőr állás oldalán található lehetőségeidet, hogy a megfelelő eszközök hiányában nem tudsz időre és megfelelően teljesíteni.

Ma már teljesen más a helyzet, mint öt-tíz vagy akár húsz évvel ezelőtt, éppen ezért, ha sikeresen szeretnél sofőrként elhelyezkedni, akkor igazodnod kell a modern kor követelmény- és szabályrendszeréhez. Ezt pedig a legjobban egy korszerű kamionos navigációval fogod tudni megtenni.

Éppen ezért tiltakozás és halogatás helyett nézz inkább körbe mihamarabb a piacon, és a fent említett paraméterek figyelembevételével válaszd ki a számodra is szimpatikus kamionos navigációt.

Kapcsolódó

Havazás és ónos eső is várható a napokban

Pénteken folytatódik a csapadékos idő, több helyen kiadós csapadékmennyiség zúdulhat le. Az ország nagy rés
Elolvasom

Miért előnyös a diákok számára a gyermekközpontú kéttannyelvű oktatás?

A Nemzeti Alaptantervet és a Cambridge angol kerettantervet ötvöző oktatás nagyszerű lehetőséget kínál a ma
Elolvasom

Milyen autót lehet lízingelni?

Az autólízing egy igazán kedvező megoldás arra, hogy minél hamarabb használatba tudjuk venni álmaink járműv
Elolvasom