Telt ház a Pannon Egyetem nyílt napján

Minden eddiginél többen vettek részt a Pannon Egyetem szerdai nyílt napján. Több mint nyolcszázan érdeklődtek az intézmény képzései iránt, és több száz diák vett részt az idén első alkalommal megrendezett after partyn is.

Hatalmas, tömött sorok kígyóztak a regisztrációs pult előtt a Pannon Egyetem idei első nyílt napján. A felvételi rendszer idei és a következő tanévben bekövetkező változásairól a diákok, szülők elsőkézből szerettek volna informálódni, erre pedig kiváló alkalmat biztosított az esemény. Nem véletlen, hogy telt ház volt Gál Balázs oktatási igazgató a felvételi újdonságokkal kapcsolatos előadásán. Mint elmondta: több módosítás már ettől a tanévtől életbe lépett, többek között, hogy a korábbi jogszabályi többletpontokat az intézményi 100 pont váltja fel. De intézményenként változó a felvételi tárgyak köre és azok elvárt szintje is. További újdonság, hogy adott szakon mi a felvételi tárgy, mi az 5. tárgy, amit a tanulmányi pontoknál figyelembe vesznek, illetve, hogy milyen érettségi vizsgatárgy számít. Továbbá fontos az is, hogy pontosan miért és mennyi intézményi pont jár, kell-e felvételizni, vagy van-e minimum pont az adott intézmény választott szakán.

Nagy segítséget jelent az eligazodásban, hogy a Pannon Egyetemen országosan is az elsők között elérhető a pontszámító kalkulátor a pontszamito.uni-pannon.hu oldalon.

A felvételi változásokon kívül az érdeklődők széles körben informálódhattak a duális képzésről, hiszen az intézmény húsz partnercége is megjelent kiállítóként. De meghallgathatták a Karrier- és Hallgatói Szolgáltató Központ, valamint a Diákhitel Központ előadását is. A résztvevők a standoknál a Pannon Egyetem teljes képzési kínálatáról tájékozódhattak, illetve labortúrák, nyílt órák engedtek még közvetlenebb bepillantást az intézmény életébe. Izgalmas és érdekes beszélgetésben azt is megtudhattuk Kövér Fanni U20-as Eb-bronzérmes és korosztályos világranglista-második gerelyhajítótól, a Gazdaságtudományi Kar hallgatójától, hogy hogyan lehet összeegyeztetni a tanulást és az élsportot.

Idén először egésznapos programsorozat várta a leendő hallgatókat. A Nyílt Nap After-en a „pannonos” életérzés volt a főszerepben: izgalmas labortúrák, Jocó bácsi és a Momentán társulat fergeteges, vicces improvizációs színháza, a There is No Planet B című film vetítése előzte meg az est fénypontját. Több százan buliztak ugyanis az ActiCityben DJ Regan Lili szettjére, majd a Z-generáció egyik legnagyobb kedvence, a közvetlen, szókimondó Dzsúdló lépett fel és tette tökéletessé a szerda estét.

Az intézmény kínálatával legközelebb a 2024. január 11-13. között megrendezendő budapesti Educatio szakkiállításon, illetve a január 17-i második Nyílt napon ismerkedhetnek meg az érdekődők.

Kapcsolódó

A tavalyinak a duplája lehet idén a kajszitermés

Az idén a becslések szerint 16-18 ezer tonna kajszibarackot takaríthatnak be a termelők, ez több mint dupl
Elolvasom

Humán eredetű szennyezések a Balatonban – tudományos konferencián vizsgálták a kérdést

Az „Őszintén a Balatonról” szakmai találkozók keretében tudományos előadóülést tartottak Tihanyban a HUN-RE
Elolvasom

Újra Veszprém lesz az operett fővárosa

A Veszprémi Petőfi Színház hetedik alkalommal rendezi meg az operettfesztivált. - - Június 20-23. köz
Elolvasom