SUP-világbajnokság hét magyarral

Az előfutamokkal szerdán megkezdődött a thaiföldi Pattayában a SUP-világbajnokság, amely a kínai Csingtao, Balatonfüred és a lengyelországi Gdynia után a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) negyedik ilyen eseménye.

 Az ötnapos versenyen sprint, hosszútávú és technikai kategóriában osztanak érmet junior, nyílt, illetve masters korosztályban. A szakág idei legfontosabb eseményén hét magyar indulónak lehet szorítani.
    

A magyar szövetség (MKKSZ) tájékoztatása szerint a junioroknál Kocsis Csillag és Szabó Zénó mindhárom merev deszkás kategóriában rajthoz áll, csakúgy, mint a nyílt mezőnyben Slekta Réka. A 40 év fölöttieknél Szili Balázs, míg az 50+ korosztályban Pető Zsolt és Szabó Gábor versenyez. A felfújható deszkások nyílt versenyében Szili, Pető, illetve Szabó Gábor és Zénó mellett Uracs Annamária is rajthoz áll.
    

A vb versenyigazgatói pozícióját Horváth Noémi, az ICF SUP bizottságának elnöke tölti be.
    

“Nem lehet panaszunk a helyszínre, a szálloda mindössze 150 méterre van a part azon részétől, ahol a technikai és a hosszútávú versenyek lesznek. – idézte az MKKSZ honlapja Tóth Dávidot, a SUP-szakág hazai vezetőedzőjét. – A sprint egy kicsit messzebb lesz, oda központilag el is szállítják a deszkákat, nagyjából egy óra az út. A páratartalom itt nagyon magas, amivel meg kell küzdenie a versenyzőknek. Nincs azonban nagy szél, reggel és késő délután kitűnő körülmények között lehetett edzeni. A víz sem annyira hullámos, talán az Adriai-tengerhez tudnám hasonlítani, amikor nem túl szeles.”
    

Szerdán a sprint, azaz a 200 méteres előfutamokkal veszi kezdetét a világbajnokság, a döntőkre csütörtökön kerül sor. Pénteken következik a hosszútáv, amely során a partról futva indulva, egy öt kilométeres pályán kell körözniük a versenyzőknek. A felfújható deszkások egy, a juniorok és az 50 év fölöttiek kettő, a nyílt és a 40 év fölötti korosztály pedig három kört megy majd.
    

Hétvégén a technikai szám lesz főszerepben, a szombati előcsatározások után vasárnap lesznek a döntők. A fordulókkal tarkított 500 méteres pályán két kört kell teljesíteni, amelyben lesz futószakasz is.

Forrás: mti.hu

Kapcsolódó

Ónos eső miatt adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat vasárnapra

Ónos eső veszélye miatt másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki Zala, Somogy és Baranya vármegye terü
Elolvasom

Csütörtökön bezár a NAV balatonfüredi ügyfélszolgálata

A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága balatonfüredi ügyfélszolgálata 2023. december 14-től zár
Elolvasom

Balatoni vitorlásverseny hozta el a fair play díjat a Gyöngy Sailing Teamnek

Sportszerű cselekedetéért a Gyöngy Sailing Team, életművéért pedig Pfeffer Anna kétszeres olimpiai ezüsté
Elolvasom