Hogyan lehet kinyitni egy autó ajtaját törött zárral?

Hogyan lehet kinyitni egy autó ajtaját törött zárral?

A törött autózár nem ok a pánikra. Érthető, hogy egy otthontól távoli parkolóban a jármű zárjával küzdve bizony felkelthetjük az emberek figyelmét. Ilyen esetekben racionális lehetőség az ilyen típusú szolgáltatásokat nyújtó professzionális cégek által nyújtott sürgősségi autónyitás. De vajon ez minden esetben indokolt? Nézzük meg közelebbről ezt a kérdést!

Törött autózár – az okok

Melyek a leggyakoribb okai a törött autózárnak? Ennek oka általában a zár hagyományos elhasználódása, különösen a régebbi járműmodellek esetében. A zárat károsító korrózió és rozsda nem ritka egyes modelleknél. Ha ehhez hozzáadjuk a karbantartásra való odafigyelés hiányát, már kész is a probléma. A feltört autózárnak természetesen más oka is lehet, például sikertelen betörési kísérlet miatti szándékos megrongálás, vagy a központi zár meghibásodása is felmerülhet indokként. Fedezzük fel együtt, vajon milyen módszerekkel lehet egyszerűen kinyitni az eltömődött zárat!

Hogyan lehet gyorsan beszállni az autóba egy törött zárral?

A természetes reflex az, hogy a lehető leggyorsabban próbáljunk bejutni a járműbe, és próbáljuk megkísérelni a jelenleg sérült záron kívüli más módszerekkel történő behatolás alternatíváit. Az erőltetett módszer, vagyis az utasoldali ablak betörése sokak számára az egyetlen lehetőség, de mielőtt emellett döntenénk, érdemes más lehetőségeket is mérlegelni. Például egy enyhén nyitott ablak eshetőséget ad arra, hogy megpróbáljuk belülről megbuherálni az ajtónyitót, például egy kis drót vagy egy megfelelően csavart akasztó segítségével. Ha az otthonhoz közeli parkolóban üt be a krach, akkor arra is van sansz, hogy a tartalék kulcskészletet használjuk, mert magában a kulcsban is lehet a probléma, ha esetleg az sérült meg.

Sürgősségi autónyitási szolgáltatás

A professzionális lakatos cégek SOS járműnyitó szolgáltatásokat kínálnak, ilyen például az Autózár Javítás Budapesten formáció: www.autozarjavitasbudapest.hu. A cég szakemberei készséggel rendelkezésre állnak munkaidőben, a hívástól számított 30-60 percen belül. Ez nagyon fontos az ügyfelek szempontjából, hiszen egy ilyen slamasztika sajnos bármikor előfordulhat, és ilyenkor általában mindenkit szorít az idő. A hívás után egy szakavatott és rutinos specialista érkezik a helyszínre olyan eszközökkel, amelyek lehetővé teszik a jármű non-invazív kinyitását. Szükség esetén a zár javítását, tisztítását, tesztelését is meg tudja tenni, sőt a sérülés okát is meg tudja fejteni. Egy tapasztalt lakatos olyan lehetséges megoldásokat is kínál, amelyek segítenek a sofőrnek elkerülni, hogy ez a helyzet a jövőben megismétlődhessen.

Bónusztipp a télre – lefagyott autózár

A befagyott autózár tipikus probléma télen. Ezzel a problémával különösen azok a sofőrök szembesülnek, akiknek a szabadban kell parkolniuk. A befagyott ajtózárak oka egyszerű. Alacsony hőmérséklet hatására a víz megváltoztatja halmazállapotát és jéggé alakul. A zárak és a tömítések hajlamosak lefagyni, különösen, ha eső vagy hó esett. Víz áramolhat be a zárszerkezetbe, és amikor a hőmérséklet nulla Celsius-fok alá süllyed, kialakul az úgynevezett jégdugó. Amikor ez megtörténik, először is nem szabad idegesen reagálni. Ha meghúzzuk az ajtót, megsérülhetnek a tömítések, vagy eltörhetjük a kilincset. Húzás helyett jobb az ajtót nyomni. Hogyan lehet kockázat nélkül kinyitni a befagyott autózárat? A legjobb, ha speciális készítményt használunk, amely megolvasztja a jeget. Ilyen termékek közé tartozik a jégoldó és az aeroszolos zárzsír. Mindkét termék olyan összetételű, amely kinyitja a mechanizmust, és nem károsítja a gumi, fém vagy műanyag alkatrészeket. Egy dologra kell figyelni: ne hagyjuk ezeket a dolgokat a kocsiban!

Kapcsolódó

A Művészetek Völgye minden eddiginél színesebb és több programmal várja a fesztiválozókat

A Művészetek Völgye Fesztivál idén több programmal várja a fesztiválozókat, mint valaha, akik közel 3000 le
Elolvasom

Tökéletes legénybúcsú programok, amiknek minden vőlegény örülne

A legénybúcsú a legtöbb vőlegény életében kiemelkedő esemény, amelynek célja, hogy méltó búcsút vegyen a sz
Elolvasom

5 ötlet, ha idén nyáron te is leköltöznél a Balatonhoz, de alacsony a büdzséd

A balatoni nyaralás számtalan izgalmas és felejthetetlen élményt tartogathat, ezért sokan több hét vagy hón
Elolvasom