Így tehetitek igazán romantikussá a balatoni hétvégeteket

Így tehetitek igazán romantikussá a balatoni hétvégeteket

A Balaton nem csupán a gyönyörű táj és az izgalmas kulturális, gasztronómiai programok miatt vonzó, de romantikus kikapcsolódáshoz is tökéletes választás. Egy hosszú hétvége a Balaton partján ideális arra, hogy együtt élvezzétek a nyugalmat. Íme, néhány tipp, hogyan varázsolhatjátok igazán feledhetetlenné azt a néhány napot.

Romantikus búvóhely

Először is keressetek egy meghitt helyet, ami csak a tiétek. Egy erdei, romantikus szállás Balaton felé néző terasszal jó választás lehet. A világ zajától távol élvezhetitek a naplementét és a tó kékségét akár egy pohár borral a kezetekben. Az pedig biztosan garantálja a kikapcsolódást, ha az apartman jacuzzival és szaunával is felszerelt. Könnyen lehet, hogy egy ilyen helyről ki sem akarjátok majd tenni a lábatokat.Fedezzétek fel a környéket!

A Balaton partján egyre több program vár egész évben. Ha még nem jártatok a Festetics-kastélyban vagy a Szigligeti várban, akkor ki ne hagyjátok, de érdemes felírni a listára a Tapolcai-tavasbarlangot is, ahol egy kis csónakázás is vár rátok. Ha szívesen töltötök időt a szabadban, akkor számos túraútvonal, természeti látványosság kínálja magát, a Hegyestű és a Badacsony csak egy-egy példa ezekre. Hétvégente pedig igen egyedi program a káptalantóti piac, ahol igazi kincseket, kézműves portékákat és finom falatokat is találhattok.

Vizes programok

Egyrészt, ha olyan az idő, és van rá lehetőség, akkor szálljatok hajóra és nézzétek meg a gyönyörű panorámát a Balaton közepéről is. Vagy ha hosszabb kirándulást tennétek a másik parton, akkor kompozzatok egyet Szántód és Tihany között. De nemcsak balatoni vizes élmények várnak rátok. Kicsit melegebb, kellemes termálvízzel vár titeket a Hévízi-tó a hatalmas wellness komplexumával. Ráadásul úszás közben még akár gyönyörű tavi-rózsákban is gyönyörködhettek.

Egyetek valami finomat!

A Balaton déli és északi partján is egyre több izgalmas gasztronómiai kaland és remek étterem vár titeket. Már az utazás előtt érdemes megnéznetek, hogy azon a hétvégén lesz-e esetleg valamilyen extra program, amin ti is részt vehettek. Gyakran szerveznek közös rendezvény sorozatokat éttermek, pincék, amivel kedvezőbb áron tudjátok megkóstolni a helyi specialitásokat.

Fotó: canva.com

Kapcsolódó

Edda és Krúbi is a Plázsra csábít ezen a hétvégén

Június 14-én és 15-én sem fog unatkozni, aki a siófoki Plázst választja hétvégére. Pénteken az Edda korszak
Elolvasom

A Művészetek Völgye minden eddiginél színesebb és több programmal várja a fesztiválozókat

A Művészetek Völgye Fesztivál idén több programmal várja a fesztiválozókat, mint valaha, akik közel 3000 le
Elolvasom

Tökéletes legénybúcsú programok, amiknek minden vőlegény örülne

A legénybúcsú a legtöbb vőlegény életében kiemelkedő esemény, amelynek célja, hogy méltó búcsút vegyen a sz
Elolvasom