Természet inspirálta víztisztítási módszer

Természet inspirálta víztisztítási módszer

Talán te is hallottad már, hogy számos nagyváros víztisztításában a természet nyújtotta lehetőségek nagyon nagy szerepet játszanak. Például a magyar fővárosban is a Duna adja a lakók mindennapi szomjoltó vizének jó nagy részét. Ezt pedig a természetes kavicságy szűri meg legelőször, de utána persze még más tisztítási módszereket is alkalmaznak. Ezt a természetes tisztítási módszert pedig a te medencéd karbantartásánál is sikeresen használhatod.

Nagyon hatékony szűrést biztosít

A Medence Óriás szűrői nagyon nagy szerepet játszanak abban, hogy mindenki biztonságosan csobbanhasson a kerti medencében késő tavasztól kezdve a legutolsó meleg őszi napokig. A webáruházban megvásárolható homokszűrő vízforgató készülékek segítségével mód nyílik az egészen finom, szabad szemmel nem látható részecskék kiszűrésére a vízből, ahol azok így fennakadnak az apró homokszemeken.

A homokszűrős vízforgató rendszer több elemből áll. Fő része a szivattyú, amely a víz folyamatos áramlását hivatott biztosítani az egész medencében. Maga a homokkal feltöltött tartály ehhez van csatlakoztatva. Ebbe jut be a medence vize, s itt akadnak fenn a szennyezőanyagok a homokban. A váltószelep és a befúvó még a rendszer elemei. Minden esetben a medence mérete az alap a megfelelő készülék kiválasztásához.

Mindent a helyes és biztonságos működésért

Természetesen a homokszűrős vízforgató rendszer elektromos árammal működik, ezért a medence mellett mindig jó előre ki kell alakítani a megfelelő és biztonságos hálózati csatlakozás lehetőségét. Erre a területre ne engedd be soha se a gyerekeket, sem pedig a háziállatokat!

Ha azt szeretnéd, hogy sokáig problémamentesen használhasd az egész rendszert, akkor a homokszűrő tartályt soha ne működtesd a megengedett maximális nyomásérték felett! Vízáramoltatás nélkül pedig egyenesen veszélyes és tilos.

Rendszeresség és megfelelő eszközök és módszerek

Persze semmilyen rendszer, így a homokszűrős vízforgató és tisztítórendszer sem képes csak önmagában a tökéletes vízminőséget garantálni. Használj szkimmert a szűrő bemeneti nyílása előtt közvetlenül, amely meg tudja fogni a nagyobb szennyeződéseket. Ezek így nem is juthatnak majd be a homoktartályhoz. Ezzel elkerülheted a szűrőanyag gyakori cseréjét vagy az eltömődését is. Ne feledkezz meg a rendszeres takarításról, a vízelemzésről és a megfelelő vegyszerek vagy alternatív tisztítási módszerek használatáról sem!

A homokszűrős vízforgató és tisztítórendszer nagyon hatékony víztisztítási módszer. Naponta minimum két alkalommal javasolt az egész medencevíz-mennyiség átáramoltatatása a szűrőközegen, hogy a medencézés csak kellemes emlék legyen minden pancsoló számára, s ne legyen esélye semmilyen fertőzés kialakulásának. Nagy melegben ezt nem árt még többször elvégezni. Egy időkapcsoló felszerelésével nagyon kényelmessé teheted a rendszer használatát.

Kapcsolódó

Mit nézessünk meg az autónkon a balatoni nyaralás előtt?

Sokan már alig várják a nyarat, hiszen már meg is tervezték a balatoni kirándulást, utazást, nyaralást. A
Elolvasom

Minőségi mosdókagylók színes palettája vár a Diplon-nál!

A minőségi berendezések használata a fürdőszobában növeli az otthonunk értékét. Vegyünk egy alap példát: e
Elolvasom

Milyen színű Tondach tetőcserepet válasszak?

Ha nem tudsz eligazodni a Tondach kerámia tetőcserepek közt, segítünk néhány szemponttal. Miért jó döntés
Elolvasom