Tesztelni kezdték a füredi pedagógusokat

Kezdetét vette Balatonfüreden az egészségügyi, a szociális és a nevelési intézményekben dolgozók tesztelése koronavírusra. Az óvodák és bölcsődék munkavállalói részesülnek a szűrésben elsőként, őket az iskolák alkalmazottai követik majd.

A program célja a dolgozók egészségének védelme, a járvány terjedésének lassítása. A részvétel önkéntes, azonban az önkormányzat arra kéri az intézmények dolgozóit, segítsenek maguknak és a környezetüknek azzal, hogy részt vesznek a tesztelésen.

A múlt héten a nevelőtestületekben jelentkező koronavírusos tünetek miatt be kellett zárni a Kiserdei Óvodát, a lakótelepi óvodát és a városi bölcsődét, a Radnóti Miklós Általános Iskolában pedig digitális oktatásra álltak át. November 23-án, hétfőtől mindegyik intézményben újra a megszokott rend szerint zajlik az oktatás.

El tudtuk kezdeni a hagyományos tanítást, a diákok újra iskolába járnak. A kötelező karantén miatt még néhányan otthon tartózkodnak, de ez már nem akadályozza a tanítás menetét. Várjuk mi is a teszteléseket, remélem tudjuk folytatni a hagyományos tanítást

– nyilatkozta a balatonfured.hu kérdésére Steierlein István igazgató.


Kapcsolódó

Könyvbemutató, flashmob és online programok Zala megyében

Könyvbemutatóval, flashmobbal, virtuális kiállítással és online mesemondó maratonnal ünneplik a magyar kult
Elolvasom

Veszélyesek a kormoránok a balatoni halállományra

Baltikumi vonuló kárókatonák okoznak tetemes károkat a Balatonnál és a környező halastavaknál, óriási étvág
Elolvasom

Csökken a koronavírus koncentráció a veszprémi szennyvízben

A héten mért minták alapján kimondható, hogy a szennyvízben általánosságban véve stagnál a SARS-CoV-2 konc
Elolvasom