Ingyenes a parkolás Balatonfüreden is

Ingyenes a parkolás Balatonfüreden is

Ingyenessé vált a parkolás Balatonfüreden egy friss kormányrendelet kapcsán a legtöbb parkolóházban, mélygarázsban és zárt felszíni parkolóban egyaránt november 23-ától a kijárási korlátozás végéig. A közterületek zöme szintén díjmentes lesz parkolási szempontból.

A kormány határozata alapján Balatonfüreden a Probio Zrt. tulajdonában álló, valamint az önkormányzati tulajdonú zárt parkolók és mélygarázsok november 23-tól december 11-ig, este 7 és reggel 7 óra közötti időszakban ingyenesen vehetők igénybe. A fenti időszakon kívül, a parkolók használata továbbiakban is díjköteles – olvasható a város honlapján.

A rendelet szerint a városban lévő magántulajdonú, kereskedelmi célú parkológarázsokat, és a felszíni zárt parkolókat is ingyenesen meg kell nyitni este 7 és reggel 7 között, a fenti időszakban.

A koronavírus-járvány miatt korábban már rendelkezett a kormány a parkolásról, ezek a döntések továbbra is érvényesek. Azaz nem kell a parkolásért várakozási díjat fizetni a helyi közutak, valamint az önkormányzatok illetve az állam tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek, parkok és egyéb közterületeken.

Balatonfüreden is a közterületi parkolók használata ingyenes, de a nappali órákban a Zákonyi Ferenc illetve az Ady Endre utcai mélygarázsokban, az Esterházy strand előtti parkolóban valamint a Borsos Miklós utcai parkolóban továbbra is díjat kell fizetni a parkolásért.
A parkolókat üzemeltető Probio Zrt. minden parkolóban egyértelmű táblákkal jelezte a parkolásra vonatkozó szabályokat.


Fotó: Pexels
Hirdetés

Kapcsolódó

Az Orion űrhajóról mintázták a balatonszéplaki üdülő épületét?

Az urbánus legenda úgy tartja, hogy az itthon is nagyot futott, '60-as évekbeli science fiction sorozat leg
Elolvasom

Hirdetés

Őstenger éled újjá Veszprémben

Új turisztikai attrakciót avattak a veszprémiek. A Sintér-árokban található alagút eddig elhanyagolt falai
Elolvasom

Közeleg a balatoni dugók vége?

A 8-as négysávosítása és a 82-essel történő összekapcsolása mellett a jövőbeli tervek között szerepel egy g
Elolvasom