Tíz százalékos drágulás várható a Balaton büféiben a szezon alatt

Tíz százalékos drágulás várható a Balaton büféiben a szezon alatt

Aki a tavalyi árakat sokallta, az idén sem lesz elragadtatva.

Egy babgulyásért 2390 forintot, egy harcsapaprikásért túrós csuszával 2990 forintot kell most adni a badacsonytomaji strandon, ám ez a főszezonban még több lehet – derül ki a RTL Híradó riportjából, melyet a 444.hu cikke szemlézett. A helyi vendéglátósok közül van, aki az előszezonban még tartja a tavalyi árakat, a főszezonban azonban 10 százalékos emelést fog végrehajtani.

Gyenesdiáson már most 600 forintba kerül egy gombóc fagylalt, 50 forinttal többe, mint tavaly. Egy vállalkozó szerint a drágulás érthető, hiszen az elmúlt egy évben emelkedtek az alapanyagok árai is, a csokoládé világpiaci ára például 30-35 százalékkal magasabb lett.

A Vendéglátók Ipartestülete szerint országos szinten is hasonló mértékű áremelésre lehet számítani, arra azonban ügyelnek a vendéglátósok, hogy ne lépjék át azt az ingerküszöböt, ami a vendégek számára már elfogadhatatlan. Ezért jellemzően 8-10 százalékot fognak emelni, sőt, van, aki ezt már meg is lépte.


Forrás: RTL / 444
Fotó: Mohai Balázs / MTI / MTVA

Kapcsolódó

Sarki fény ragyogott fel a Bakony felett

A ritka légköri jelenség a Dél-Bakony legmagasabb csúcsáról, a mintegy 599 méter magas Kab-hegyről is remek
Elolvasom

Uniós oltalom alá kerültek a balatonfüredi borok

Az Európai Bizottság jóváhagyta a Füred megnevezés felvételét az oltalom alatt álló eredetmegjelölések (OEM
Elolvasom

Az alsóörsi Bitang Burger is felkerült a Gault&Millau listájára

A Balaton régió egyetlen hamburgerezőjeként kapott elismerést a tíz év után visszatérő Gault&Millau nem
Elolvasom