Tizedére csökkent a siófoki bűncselekmények száma

Tizedére csökkent a siófoki bűncselekmények száma

A bűnügyi statisztikák kifejezetten előnyösen alakultak az elmúlt időszakban a déli part bulifővárosában a helyi rendőrség munkájának köszönhetően.

Siófoki modellként emlegetik az Országos Rendőr-főkapitányságon a Petőfi sétány közbiztonságának javítását célzó közös rendőrségi-önkormányzati erőfeszítéseket, eredményeket – hallotta a Somogy vármegyei rendőrfőkapitánytól, Molnár Gábor tábornoktól a siófoki polgármester. Dr. Lengyel Róbert a városi és a vízirendészeti rendőrkapitányság 2023-as évet értékelő értekezletén vett részt meghívottként. Bene Zsolt ezredes, városi rendőrkapitány a siófoki bűnügyi-közbiztonsági statisztikai mutatók további javulásáról tett jelentést. Tavaly egész évben mindössze 22 betöréses lopás történt Siófokon és a Petőfi sétány biztonsági mutatói is tovább javultak, ez szolgálhat mintául az ország más „bulinegyedeinek” rendbetétele során. Elhangzott az is, hogy a rendőri létszámhiány mindkét egységet sújtja városunkban is – írja a siofok.hu.

A Siófoki Hírek a konkrét bűnügyi statisztikai adatokról kérdezte a rendőrséget, válaszuk szerint „a kiemelt bűncselekmények száma évről évre csökken, a közbiztonsági mutatók lineárisan javulnak. A siófoki Petőfi sétány közbiztonsága kiváló, szélsőségektől mentes, a területen elkövetett bűncselekmények száma évről évre csökken. A 2015-ös évtől vezetett statisztikai adatok tanúsága szerint a sétány területén elkövetett bűncselekmények száma közel 350-ről a tizedére csökkent, míg a bűncselekménymentes napok száma a tucatnyiról a hatszorosára növekedett.”


Forrás: siofok.hu
Fotó: siofok.hu

Kapcsolódó

70 éve süllyedt el a Pajtás gőzhajó

A tragédia részleteit sokáig nem tárták a nyilvánosság elé. A tömegszerencsétlenség évfordulója holnap les
Elolvasom

Visszatértek a büfékocsik a Balaton InterCitykbe

A déli parton közlekedő IC-ken már elérhető a szolgáltatás, az északi part vonalán viszont csak június 22-t
Elolvasom

Balatoni szálloda lett Magyarország legjobb wellness hotele

A Hunguest Hotels balatonalmádi szállodája nyerte el az Aranynap-díjat ’A Magyarország legjobb wellness s
Elolvasom