Több helyen forgalomkorlátozások voltak a vihar miatt

A Dunántúlon szombat este is folytatódott a viharkárok miatti helyreállítás a vasútvonalakon, ezért továbbra is forgalomkorlátozásokra lehetett számítani – közölte a Mávinform az MTI-vel. Az Alföldön megszűntek a fennakadások a vasúti közlekedésben, estére ezeken a vonalakon helyreállt a menetrend.

 A Mávinform emlékeztetett arra: szombat reggeltől a szélviharok miatt számos dunántúli vasútvonalon alakultak ki jelentős fennakadások, és a fakidőlések miatt napközben több vonalszakaszon ideiglenesen leállt a vonatközlekedés.
    

A vasúttársaság szakemberei a katasztrófavédelemmel közösen egész nap folyamatosan dolgoztak a károk felszámolásán – írták.
    

A tájékoztatás szerint a Dombóvár-Gyékényes vonalon, a Somogyszob-Gyékényes szakaszon szombat éjjel indult újra a forgalom, addig Kaposvár és Gyékényes között pótlóbuszok közlekedtek. Legalább 1-2 órával hosszabb volt az eljutási idő, mivel helyenként a közúton is korlátozások vannak.
    

Kaposvár és Somogyszob között több helyen a kidőlt fák eltávolítása és a felsővezeték-hálózat javítása hosszabb időt vett igénybe, ezen a szakaszon várhatóan vasárnap késő délutánig pótlóbuszok közlekednek, az átszállások miatt a Dombóvár-Gyékényes vonalon 60-90 perccel hosszabb lehet az utazás.
    

A dél-balatoni vonalon a napközben megrongálódott felsővezeték helyreállítása is még tartott, ezért éjszakáig Siófok és Balatonszemes között pótlóbuszok jártak, hajnalra állt helyre a forgalom.
    

A Budapest-Pécs vonalon a napközbeni fennakadások után fokozatosan állt helyre a menetrend, a tegnap esti órákban Vásárosdombó és Sásd között a biztosítóberendezés meghibásodása lassította a közlekedést.

Forrás: mti.hu

Kapcsolódó

A meleget zivatarok kísérik a hosszú hétvégén

Szombat hajnalban záporok, esetleg zivatarok indíthatják a napot. Az északias szél sokfelé élénk, helyenkén
Elolvasom

Mire használhat egy laptopot egy nyugdíjas?

Egyre több nyugdíjas dönt úgy, hogy nem szeretne lemaradni az informatikában. Ráadásul nagyon sokan közülük
Elolvasom

Mindenképp olvasd el ezt a cikket, ha fürdőszoba-felújítás előtt állsz!

Aligha van annál izgalmasabb feladat, mint amikor egy teljesen üres teret a saját ízlésvilágod szerint tölt
Elolvasom