Több helyen forgalomkorlátozások voltak a vihar miatt

A Dunántúlon szombat este is folytatódott a viharkárok miatti helyreállítás a vasútvonalakon, ezért továbbra is forgalomkorlátozásokra lehetett számítani – közölte a Mávinform az MTI-vel. Az Alföldön megszűntek a fennakadások a vasúti közlekedésben, estére ezeken a vonalakon helyreállt a menetrend.

 A Mávinform emlékeztetett arra: szombat reggeltől a szélviharok miatt számos dunántúli vasútvonalon alakultak ki jelentős fennakadások, és a fakidőlések miatt napközben több vonalszakaszon ideiglenesen leállt a vonatközlekedés.
    

A vasúttársaság szakemberei a katasztrófavédelemmel közösen egész nap folyamatosan dolgoztak a károk felszámolásán – írták.
    

A tájékoztatás szerint a Dombóvár-Gyékényes vonalon, a Somogyszob-Gyékényes szakaszon szombat éjjel indult újra a forgalom, addig Kaposvár és Gyékényes között pótlóbuszok közlekedtek. Legalább 1-2 órával hosszabb volt az eljutási idő, mivel helyenként a közúton is korlátozások vannak.
    

Kaposvár és Somogyszob között több helyen a kidőlt fák eltávolítása és a felsővezeték-hálózat javítása hosszabb időt vett igénybe, ezen a szakaszon várhatóan vasárnap késő délutánig pótlóbuszok közlekednek, az átszállások miatt a Dombóvár-Gyékényes vonalon 60-90 perccel hosszabb lehet az utazás.
    

A dél-balatoni vonalon a napközben megrongálódott felsővezeték helyreállítása is még tartott, ezért éjszakáig Siófok és Balatonszemes között pótlóbuszok jártak, hajnalra állt helyre a forgalom.
    

A Budapest-Pécs vonalon a napközbeni fennakadások után fokozatosan állt helyre a menetrend, a tegnap esti órákban Vásárosdombó és Sásd között a biztosítóberendezés meghibásodása lassította a közlekedést.

Forrás: mti.hu

Kapcsolódó

MI-ben a vállalati jövő

A generatív mesterséges intelligenciát (GenAI) szervezetek és magánszemélyek már tömegesen és rendszeresen
Elolvasom

Mit nézessünk meg az autónkon a balatoni nyaralás előtt?

Sokan már alig várják a nyarat, hiszen már meg is tervezték a balatoni kirándulást, utazást, nyaralást. A
Elolvasom

Minőségi mosdókagylók színes palettája vár a Diplon-nál!

A minőségi berendezések használata a fürdőszobában növeli az otthonunk értékét. Vegyünk egy alap példát: e
Elolvasom