Több mint 400 iskolai osztály jelentkezett a Folly Arborétum ciprusmagnevelő felhívására

206 iskolából összesen 412 osztály jelentkezett a Folly Arborétum és Borászat Égig Érő Tanterem Alapítványa által meghirdetett „Így neveld a ciprusodat!” elnevezésű országos magnevelő játékra. A versenyben résztvevő osztályoknak az Arborétumtól kapott ciprusmagokból játékos és kreatív feladatok megoldása közben kell kiültetésre alkalmas ciprusmagoncot nevelniük, a legügyesebbek pedig osztálykirándulást nyerhetnek a Folly Arborétumba.

A Folly Arborétum és Borászat Égig Érő Tanterem Alapítványa mindig is nagy hangsúlyt fektetett a természet szeretetének népszerűsítésére, így a jövő generációinak élő környezetünk iránti érdeklődését nem csupán a gyermekeknek szóló programokkal és a kert egyedi játékelemeivel, de különböző edukatív pályázatokkal is fenn kívánja tartani.

Legutóbbi, január 11-én meghirdetett pályázatukra, az  „Így neveld a ciprusodat!” című országos magnevelő versenyre hatalmas volt az érdeklődés. Az ország minden pontjáról, Sárospataktól Hajdúböszörményen és Kecskeméten át Zalaegerszegig érkeztek jelentkezések, így 206 iskolából összesen 412 osztály vághat bele a ciprusnevelésbe.

„Alapítványunkat 2017-ben hoztuk létre többek között azzal a céllal, hogy egy plusz csatornán is meg tudjuk szólítani, el tudjuk érni a gyerekeket, és közelebb vigyük hozzájuk a természetszeretetet, a tudatos és felelős környezeti viselkedést. Az általános iskolák alsó tagozatos osztályai számára meghirdetett „Így neveld a ciprusodat!” kampányunk az Égig Érő Tanterem Alapítvány eddig legsikeresebb akciója, nagyon örülünk annak, hogy ilyen sok iskola és osztály jelentkezett a felhívásunkra. Bízunk benne, hogy a ciprusmagok elültetése és gondozása az iskolák környezeti nevelési programjába, illetve a tantárgyi tanmenetbe is jól beilleszthető, és egyaránt nagy élmény lesz mind a diákok, mind tanítóik számára.” – foglalta össze Folly Réka, a Folly Arborétum és Borászat vezetője és tulajdonosa.

Az alsótagozatos osztályok január utolsó hetében, postai úton kapták meg a magokat, továbbá egy cserépdíszítő-szalagot és a magok neveléséhez szükséges 20 oldalas munkafüzetet is – utóbbi az információkon és útmutatáson kívül kreatív, közösségépítő feladatokat is tartalmaz. A 14 héten át tartó kihívás során a gyermekek hétről-hétre dokumentálhatják magoncuk fejlődését, miközben a magonc növekedéséhez kapcsolódó kreatív feladatok teljesítése során közös élményeket szerezhetnek.

A munkafüzetben leírt instrukciókon túl a versenyző osztályokat igény szerint az Arborétum szakértői, valamint az általuk készített útmutató videó is segíti abban, hogy a kihívás végére egy – akár az iskolai, akár az otthoni – kertbe való kiültetésre alkalmas magoncot sikerüljön felnevelniük. A versenyző osztályok közül a zsűri a felnevelt magonc állapota, valamint a munkafüzetben található feladatok minél kreatívabb és precízebb teljesítése alapján díjazza a legügyesebb magnevelőket, akik osztálykirándulás keretében látogathatnak el a Follyba. Helyezéstől függően a belépés mellett részt vehetnek egy kerti szabadulószoba programon, sőt, az első helyezett osztály utazási költségét is kifizeti az Arborétum. Az eredményhirdetés május 8-14. között várható. A nyereményt 2023. május 15–június 15. vagy 2023. szeptember 1-30. között lehet beváltani

Kapcsolódó

Újra csobog a víz Tapolca híres patakjában

A Viszló-patak valóságos horgászparadicsom volt egykor. - - A csapadékos időjárás következtében újra
Elolvasom

Rekordszámú kiállító az idei Badacsony New Yorkban eseményen

A Badacsonyi borvidék színe-java egy emberként megmozdulva március 23-án, szombaton egy napra ismét Budapes
Elolvasom

José Cura is fellép a VeszprémFesten

Újabb sztárfellépőt jelent be a VeszprémFest. A História Kertben felállított nagyszínpadon július 17-én
Elolvasom