Tovább épül a Budapest-Balaton kerékpárút

Tovább épül a Budapest-Balaton kerékpárút

A nyolc potenciális jelölt közül a Colas Út Építőipari Zrt. fogja kivitelezni az épülő Budapest-Balaton bicikliút biatorbágyi szakaszát, mintegy nettó 295 millió forintért. A tender eredményét az uniós közbeszerzési közlönyben a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) közölte.

Épülhet az Eurovelo 6 bicikliút újabb magyar szakasza. A kerékpárút hossza mintegy 2,2 kilométer és kétirányú haladást tesz lehetővé. A nyertessel szeptember 22-én kötött szerződést a NIF.

Indult még a tenderen a Reaszfalt Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt., a VIANOVA 87 Közmű és Útépítő Zrt., az ÚTKORONA Építő és Szolgáltató Kft., a KM Építő Kft., az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft., valamint a SWIETELSKY Magyarország Kft. is.

A Napi.hu tavaly decemberben közölte, hogy a Budapest-Balaton kerékpáros útvonal Budapest-Etyek közötti szakaszát a KM Építő Kft. és a Colas Út Építőipari Zrt. tervezheti, valamint építheti meg nettó 2 milliárd 386 millió forintért. A Budaörs-Törökbálint-Biatorbágy szakasz, amely 9,5 kilométer hosszú, a KM Építő Kft. nyerte, a becsült 1 milliárd 825 millió forinttal szemben 1 milliárd 649 millió forinttal. A második rész a Biatorbágy-Etyek közötti szakasz, amely 4,4 kilométer hosszú. Ennek nyertese a Colas Út Építőipari Zrt., a becsült 668 millió forinttal szemben 736 millióval. Ezek szerint a biatorbágyi átkelő szakasz nem volt része ennek a tendernek – tájékoztatott a napi.hu-n.Forrás: napi.hu
Fotó: funzine.hu

Kapcsolódó

Lyukfelhő volt látható a Balaton felett

Ritkaságnak számító lyukfelhő alakult ki a héten, szerdán napkeltekor, amely a Balatontól egészen Pécsig lá
Elolvasom

Fagyos reggelekre és napsütésre lesz kilátás

Pénteken felhős, borult időre ébredhetünk, de a feltámadó északnyugati szél hatására délutánra nyugat felől
Elolvasom

A belföldi vendégéjszakák ötödét vitte a Balaton októberben

A statisztikák szerint az elmúlt hónap legnépszerűbb célpontjai Budapest, Hajdúszoboszló, a Balaton és Eger
Elolvasom