Túra a Dolomitokban a legszebb panorámáért

Túra a Dolomitokban a legszebb panorámáért

A tapasztalt túrázók rengeteg olyan helyet fel tudnak sorolni, amelyen megfordultak, de egyöntetűen állítják, hogy a Dolomitok felejthetetlen élményt nyújtottak számukra. A Dolomitok az Észak-Olaszországi Alpok egyik hegycsoportja, melyet hatalmas sziklaormok és hágók díszítenek. 

Olaszország

Olaszországról szinte mindenkinek a pizza és a kávé jut eszébe. Kihagyhatatlan kulináris élmények, remek hangulat és csodás tájak jellemzik az országot. Rövidebb és hosszabb kirándulásokat, nyaralásokat is érdemes ide szervezni, hiszen élményekben garantáltan nem lesz hiány. A nemzet a szuper ételek mellett kulturális örökségekben és természeti kincsekben is bővelkedik. Akár tengerpartra, akár nyüzsgő nagyvárosra vagy égig érő hegyekre vágyunk, garantáltan jó választásnak bizonyul az ország.

Az utazás többféle módon lehetséges, indulhatunk autóval, de ha gyorsabb megoldást szeretnénk, több légitársaság is indít járatot. Közkedvelt úti cél az Alpok hegycsoportja, a Dolomitok, ahová érdemes tapasztalt túravezető segítségét kérni. A WanderWell által szervezett Dolomitok túrával garantáltan biztonságban érezhetjük magunkat, mivel profi túravezetők lesznek segítségünkre. 

Dolomitok túra

Ha valaki a Dolomitokat veszi célba, a Cortina d’Ampezzo kempingje remek szálláslehetőséget kínál az itt tartózkodás erejéig. A túrát érdemes a Falzerego-hágóval kezdeni, hiszen a 2100 méteres magasságból páratlan kilátás nyílik a környező hegycsoportokra. A hágó felett egy 600 méteres sziklafal tornyosul, amely a Laguazuoi-alagutak egyik szakaszát rejti magában. A korábban katonai célokra létrehozott alagút a hegy tetejére vezet fel, ahol egy turistaházban pihenhetünk meg.

A Dolomitok túra következő célpontja lehet a Tre Cime. Ez a hármas sziklatorony 600-800 méteres magassággal bír. Az Auronzo-háztól indulva kb. másfél óra elteltével elérhető a Toblin-sziklatorony, melynek csúcsáról hihetetlen 360°-os kilátás nyílik. Az elképesztő látvány után érdemes szusszanni egyet a Locatelli menedékháznál, majd folytatni a túrát és megcsodálni a The Cime északi falait is.

Kihagyhatatlan célpont az öt egymás mellett elhelyezkedő sziklaorom, amely a Cinque Torri nevet kapta. Tövéből szemet gyönyörködtető látvány tárul elénk, ahonnan láthatjuk a Croda da Lago és Averau-hegységet, a Sasso di Stria, a Lagazuoi és a Tofane hegycsúcsait. A parkolóba való visszatérés előtt ajánlott érinteni a Nuvolau csúcsot.

Télen-nyáron Dolomitok

A Dolomitok a téli sportok egyik központja. Nagyszerű síterepek találhatóak rajta ebben az időszakban, és ilyenkor a síelés szerelmesei lepik el a területet. Nyáron a túraimádóké és a sziklamászóké a főszerep, mivel a változatos domborzat lehetőséget nyújt a legkülönbözőbb túraútvonalak szervezésére. Ha felejthetetlen panorámára vágyunk, mindenképpen látogassunk el erre a csodálatos helyre.

Kapcsolódó

Mire kell figyelni divatkiegészítő választásnál?

Ma már egyre könnyebb a férfiaknak és a nőknek is divatkiegészítőként órát, ékszert vagy esetleg egy divato
Elolvasom

Gyújtógyertyák – mire valók és hogyan működnek

Egyetlen belső égésű motor sem indítható el gyújtógyertya nélkül. Ebben az áttekintésben megnézzük ennek az
Elolvasom

FAT fire útmutató: az életmód amellyel marad pénz nyugdíjra és utazásra is

A Fat Fire a FIRE mozgalom egyik fokozata. Egy manapság egyre jobban teret hódító, és a fiatal generációk k
Elolvasom