Új köntösben térhet vissza Fonyód ikonikus présháza

A fonyódi önkormányzat tavaly jutott hozzá a patinás épülethez, melynek sorsáról rendkívüli képviselő-testületi ülés során döntöttek, majd pályáztak vele kapcsolatban a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 projekt keretein belül – olvasható a fonyod.hu-n.

„A Présház Fonyód egyik műemléke, városunk legrégibb épülete. A terveink szerint – igazodva jellegéhez – Fonyód múltjának egy olyan szeletét szeretnénk benne bemutatni, ami a régi fonyódiak foglalkozásához kapcsolódik, gondolunk itt a halászokra, a révészekre, az uradalmi cselédekre, de terveink szerint helyet kap majd a vincellér, a földműves, a pásztor, a kocsmáros, a kosárfonó is. Valamint Fonyód újratelepülésének időszakát, a 18. század második felétől kezdődő 100 évet is a látogatók elé tárjuk majd.” – ismertette az elképzeléseket Varga István helytörténész, a FOKI igazgatója.

Hidvégi József polgármester arról tájékoztatta a lapot, hogy a városnak fontos az épület állaga, annak megóvása is. A korábban étteremként működtetett épület tehát új funkciót kaphat és új turisztikai attrakciója lehet a városnak és a térségnek is.Kapcsolódó

Június végén indul a Magyar Tavak Fesztiválja

Az idén június 28-án és 29-én a Velencei-tónál indul immár negyedik alkalommal a Magyar Tavak Fesztiválja,
Elolvasom

Dílerét késelte meg egy férfi Veszprémben

A bajba jutott kábítószer-kereskedőnek sikerült elmenekülnie a helyszínről. - - A Veszprém Vármegyei
Elolvasom

Osztrák rendőrök fogták el a veszprémi, emberöléssel gyanúsított férfit

A tettest az osztrák hatóság kerítette kézre európai elfogatóparancs alapján. - - A veszprémi rendőr
Elolvasom